Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzak egyetem mellett?

Hogy dolgozzak egyetem mellett?

Figyelt kérdés

Sajnos teljesen lemaradtam a tanulással. Eddig dolgoztam meg otthon is ültem nem találtam érettsegi után a helyemet. Most járok 26 évesen nappali egyetemre és mellette okj képzésre is viszont a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni régebben sem tudtak és azt mondták dolgozzak. Aztán csináltam most 1 hétig iskola után volt olyan hogy 2 napig nem aludtam de aztán feladtam mert egyszerre ennyi minden nem megy. Hogyan értessem meg velük hogy másfél év van már csak hátra az okj képzésből és ha azzal végeztem utána egyetem mellett ami még 2 és fél évig tart tudok mellette dolgozni. Viszont pénzre meg szükségem van.

26/f

2020. márc. 1. 21:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

"Hát azt nem tudom. De így nagyon nehéz."

A szüleidnek nyilván könnyű. A szüleid 26 éve eltartanak. Te meg dolgoztál egy hetet és rohantál ide picsogni.

2020. márc. 1. 22:34
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben ebben az esetben inkább ösztöndíjra támaszkodnék, ha egy átmeneti segítségre van szükséged. Nem tudom, hogy jelenleg kapsz-e valamilyen támogatást és mennyit, de pl. a második félévben már lehet kapni tanulmányi ösztöndíjat, van szociális ösztöndíj, van rendkívüli szociális támogatás, van lakhatási támogatás. Nyilván változó, hogy hol milyen lehetőségek vannak, mennyi pénz jön belőle össze és nyilván ezeknek is van határideje stb., de szerintem érdemes utánanézni, hátha tudsz még igényelni valamit.

Levelezőre év közben nem tudsz átmenni, utólagosan passzív félévet is csak valami komoly indokkal lehet kérni és ez sajnos valamiért nem számít annak, az ösztöndíjak nagy részét általában a félév elején kell megpályázni stb., szóval nagyon sok lehetőséged valóban nincsen. Tulajdonképpen vagy csinálod vagy abbahagyod, ennyi. Munkára így tényleg nincsen sok időd, én pl. még simán egy nappali szak mellett sem találok munkát, szóval elhiszem, hogy neked így tényleg nem megy. Még a diákhitel jut eszembe, de azt vagy bevállalja valaki vagy nem, nyilván mindenki szeretné inkább elkerülni.

2020. márc. 2. 10:19
 13/14 anonim ***** válasza:
96%

Ha marketinget tanulsz, a pont olyan szak, ahol szinte biztosan van duális képzés. Miért nem nézel utána? Attól, hogy fingod nincs mi az, és hogy működik, attól még létezik és igenis jó megoldás. A lányom abból fogja fizetni az egyetemet magának. Mi csak az elsőt fizettük neki, a másodikat már felesben. A következőre már össze fog tud gyűjteni annyi pénzt, hogy egyedül ki tudja fizetni és még marad is neki bőven.

Az a baj, hogy te csak kifogásoka gyártasz, mert nem akarsz dolgozni és elvárod hogy a szüleid erejükön felül eltartsanak. Egyszerre kifizetni meg nem lehet, félévente írják ki a befizetendő tételt, szóval még kamuzol is.

2020. márc. 2. 13:35
 14/14 anonim ***** válasza:
97%
Diákmunka, ösztöndíj, diákhitel - ilyenekben gondolkodj és az egyik képzést halszd el, a 2 mellett dolgozni nem lehet.
2020. márc. 2. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!