Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez? Nagyravágyó...

Mit szóltok ehhez? Nagyravágyó vagyok?

Figyelt kérdés

Kitűnő tanuló vagyok, és orvos szeretnék lenni.

Szóba jött a Harvard. Tudjátok, kint, Amerikában.

Megkérdeztem anyától, mennyi esélyem van.

Mondta 50-50%. Mivelhogy ösztöndíj nagyon remélem sikerül, meg hát a kiköltözés...

Van itt olyan, aki a Harvardról álmodik?

Van orvosi szaka az Egyetemnek (Harvard)?

Szerintetek sikerülhet?

2010. júl. 23. 08:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen kitűnő.

Nem vagyok öntelt, kedves tizedik.

Tudom, hogy itthon nagyon-nagyon jó az orvostudomány.

DE: nincsenek megfelelő műszerek, amiken gyakorolni lehet.

Legalábbis annyi nincs, mint Amerikában.

Ott elfogadják egyáltalán a magyar egyetemi végzettséget???

2010. júl. 23. 13:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Ja, és kedves tizedik, sajnálom, nem a gimi 2-3. osztályára megyek, nem talált -.-
2010. júl. 23. 13:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Amennyire tudom, nincs Magyarországgal kapcsolatuk, sem vmelyik alapítványnak, úgyhogy neked kellene fizetned. De még az ottaniak közül is csak a legkiválóbb, leggazdagabb elit járhat oda, magániskolákból, kiváló, nagyon elismert emberek ajánlólevelével, fantasztikus eredményt elérve a meghallgatáson (ja igen, asszem neked is részt kell venned, és az is elég drága kirándulás). Hacsak nincs valami témába illő, nemzetközileg elismert, egyéni kutatásod, inkább szállj le a földre. És gondolom anyukád is ironikusan mondta a fifty-fiftyt... Tulképp igaz, de reálisan nézve... xD Előbb járj utána, és tényleg ne ezen a honlapon kérdezősködj. De kb tényleg egy olyan szintű kutatási eredmény lehetne az egyetlen esélyed.
2010. júl. 24. 20:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Csak az általános orvosi diplomát fogadják el, azt is csak Eu-n belül, de szakorvosit sehol! Újra végig kell járni a szamárlétát, ha valaki kimegy orvosként, hiába van több éves sebész rezidens képzése, előlről kell kezdeni, nálam pl. Svédországban ez volt, és még nem is ott a "legerősebb" az orvosi kamara, hidd el külföldön se jobb egy orvosnak, tény, hogy többet keresnek, de pl. Svédországba én annyit kaptam 15év tanulás után, mint egy ottani nővér az okj végezettségével, talán forinba átszámítva 10-20 ezerrel többet. Ez mi? Semmi. Ott mindenki jól keres, és az orvos az átlaghoz tartozik. Svédországban a minimálbér nettóba, forintba átszámolva 200.000 Ft, ez alatt a kukások se keresnek. Az élet csak egy lehelletnyivel drágább, pl. jogsi ilyenek, amúgy minden ugyanannyiba kerül, kivéve az albérletet, tehát ha nincs kint házad, és az majdnem Eu-s országra + Amerikára is igaz, orvosként se lesz a következő 20-30évben, igaz Magyarországon soha, de hát itt legalább itthon vagy. Na erre mondjatok valamit!:)
2010. júl. 27. 12:20
 15/16 anonim válasza:

a második kérdésre a válasz enyhén szólva is igen.

nincs értelme ilyesmivel foglalkozni.

először is nem "kiváló" kell legyél hanem a legjobb és nem az iskolában tanultakból...

Tantárgyversenyenn kell hozzál országos 1-2 helyezést, országosan elismert kutatásod kell hogy legyen egy az orvosi ághoz kapcsolódó témábann stb.

Csak úgy mellesleg megjegyzem ,hogy én is az orvosira akarok menni(ja és a másik dolog... nem "Szeretnék" hanem "akarok" oda menni). Most 11.-es vagyok és már több mind 1 éve plussz tanulással készülök és nem a Harvardra hanem a Marosvásárhelyi orvosi egyetemre... Tökéletesen megfelel annak ellenére(csak úgy megjegyzem, hogy kb mi is számít) hogy megyei II. és országos III. díjat hoztam bioszból... Nem az egyetem a legfontosabb hanem a specializálódás utána...arra már megéri kimenni amerikába de az egyetem miatt szerintem nem... szerintem vásárolj meg néhány anatómia(pl. Szentágothai János:Funkcionális anatómia I-II-III),élettan és sejtbiológia(pl. Michael H. Ross: Szövettan) könyveket és ha egy év mulva is ezt akarod hát hajrá! Orvosira menni van értelme de nem külföldönn...

2010. dec. 31. 13:04
 16/16 A kérdező kommentje:

Mint látjátok jó rég írtam ki a kérdésemet.

Nem szeretem, hogy valaki mindig beleköt a kérdésembe.

Harvardra kimenni tényleg "felesleges".

Amerikába dolgozni már nem annyira.

Kedves Utolsó!

Köszönöm, nagyon aranyos vagy, hogy megadtad a címeket!

2010. dec. 31. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!