Mit szóltok ehhez? Nagyravágyó vagyok?
Kitűnő tanuló vagyok, és orvos szeretnék lenni.
Szóba jött a Harvard. Tudjátok, kint, Amerikában.
Megkérdeztem anyától, mennyi esélyem van.
Mondta 50-50%. Mivelhogy ösztöndíj nagyon remélem sikerül, meg hát a kiköltözés...
Van itt olyan, aki a Harvardról álmodik?
Van orvosi szaka az Egyetemnek (Harvard)?
Szerintetek sikerülhet?
Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen kitűnő.
Nem vagyok öntelt, kedves tizedik.
Tudom, hogy itthon nagyon-nagyon jó az orvostudomány.
DE: nincsenek megfelelő műszerek, amiken gyakorolni lehet.
Legalábbis annyi nincs, mint Amerikában.
Ott elfogadják egyáltalán a magyar egyetemi végzettséget???

a második kérdésre a válasz enyhén szólva is igen.
nincs értelme ilyesmivel foglalkozni.
először is nem "kiváló" kell legyél hanem a legjobb és nem az iskolában tanultakból...
Tantárgyversenyenn kell hozzál országos 1-2 helyezést, országosan elismert kutatásod kell hogy legyen egy az orvosi ághoz kapcsolódó témábann stb.
Csak úgy mellesleg megjegyzem ,hogy én is az orvosira akarok menni(ja és a másik dolog... nem "Szeretnék" hanem "akarok" oda menni). Most 11.-es vagyok és már több mind 1 éve plussz tanulással készülök és nem a Harvardra hanem a Marosvásárhelyi orvosi egyetemre... Tökéletesen megfelel annak ellenére(csak úgy megjegyzem, hogy kb mi is számít) hogy megyei II. és országos III. díjat hoztam bioszból... Nem az egyetem a legfontosabb hanem a specializálódás utána...arra már megéri kimenni amerikába de az egyetem miatt szerintem nem... szerintem vásárolj meg néhány anatómia(pl. Szentágothai János:Funkcionális anatómia I-II-III),élettan és sejtbiológia(pl. Michael H. Ross: Szövettan) könyveket és ha egy év mulva is ezt akarod hát hajrá! Orvosira menni van értelme de nem külföldönn...
Mint látjátok jó rég írtam ki a kérdésemet.
Nem szeretem, hogy valaki mindig beleköt a kérdésembe.
Harvardra kimenni tényleg "felesleges".
Amerikába dolgozni már nem annyira.
Kedves Utolsó!
Köszönöm, nagyon aranyos vagy, hogy megadtad a címeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!