Mit szóltok ehhez? Nagyravágyó vagyok?
Kitűnő tanuló vagyok, és orvos szeretnék lenni.
Szóba jött a Harvard. Tudjátok, kint, Amerikában.
Megkérdeztem anyától, mennyi esélyem van.
Mondta 50-50%. Mivelhogy ösztöndíj nagyon remélem sikerül, meg hát a kiköltözés...
Van itt olyan, aki a Harvardról álmodik?
Van orvosi szaka az Egyetemnek (Harvard)?
Szerintetek sikerülhet?

Én jogász vagyok, és a fórumot olvasgatva meg kell, hogy mondjam, hogy nem a legjobb helyen kérdezősködsz.
Ehhez itt senki nem ért, én csak a spanyolországi és az olaszországi viszonyokat ismerem.
Én csak azt tudom, hogy az USA-ban egyedül leszel, még akkor is, ha magyar kolónia közelében élsz.
Az orvosi kar elvégzése hosszú időt vesz igénybe, a lendület 35 év felett fogy napról napra, magamon érzem.
Európában is van egyetem, kórház, magánkórház, nem nagyon értem, hogy mi értelme van a világ másik végére menekülni egyedül. Egy idő után mindenki a magánéletre is koncentrál, és az is fontos lesz. Sajnos egy idő után senkit nem fog érdekelni, hogy hol végeztél, csak az, hogy mennyit keresel, van-e férjed és gyereked. Ha amúgy olyan családból származol, ahol a környezetedben hasonló jómódú és sikeres emberek élnek, akkor inkább velük kommunikálj erről a témáról.
Én egy időben Finnországban akartam továbbképzésre járni, de nem volt már aki finanszírozza, mert a szüleim meghaltak.

A tandíj brutálisan drága, gyakorlatilag minden szaknál a Harvardon. Plusz a kinti lét, kiköltözés, rengeteg pénzt vinne el.
De minek akarsz a harvardra járni? Az oké, hogy híres, még ha valami gazdasági vagy más szakra mennél megérteném, de itthon vannak a világ legjobb orvosi egyetemei, ami szinten mindenhol elismernek, nem értem miért akarsz pont külföldön tanulni.

Tök mind1, hol végzel, ha tanulsz nyelveket bárhová kimehetsz, tárt karokkal fognak várni.
A külföldieknek más díjszabás van, mint a magyaroknak, nekik drágább.

És az a koreai csoporttárs valóban külföldi állampolgárú?
Mert ha megnézem a SOTE-t:
14400 USD-t ír évente, ami átszámolva több mint 3milla
Ha a magyar felvit nézem, általános orvos 975e félévente, egy éves szinte a 2 millát sem éri el...

Szia, a Harvardra édes kevés az, hogy kitűnő tanuló vagy. Ahhoz, hogy egy nagyobb amerikai egyetemre bejuss le kell tenned egy SAT-t ez az ottani felvételi gyakorlatilag, de nem úgy megy mint itt, hogy pontszám meg kiszámolják meg stb. Először is kell szerezned ajánlásokat, de nem ám a saját sulid biosztanárjától, mert az senkit sem fog érdekelni. A legjobb ha ottani öregdiáktól, de mivel ez MO-n elég nehezen oldható meg valószínűleg egy híresebb egyetemi professzor is megteszi (asszem egyébként min 3 db ajánlás kell, mondjuk a Harvard-ra pontosan nem tudom). Az ösztöndíjat eséllyel elfelejtheted, van elég sok tehetséges amerikai diák is ráadásul ott az orvosi kamara nagyon erős és nem igazán szeretik a külföldieket, szerintem ez vonatkozik a képzésre is. Nem tudom, hogy milyen anyagi helyzetben vagy, de a Harvard honlapja szerint egy év ott 15 millió forintba kerül, igaz, hogy ebben benne vannak a kiadásai a diáknak meg a lakhatás, könyvek stb.
Tehát elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag minimális az esély rá még akkor is ha ki tudod perkálni a 15 misit évente.
Egyébként meg lehet, hogy a Harvard a legjobb de azért vannak még jó egyetemek Amerikában is, de Európában is (mondjuk Angliában).
Az amerikai egyetemek itt vannak, ráadásul látod, hogy melyik mennyibe kerül : [link]
és ha működik (most épp nem) akkor ez is jó: [link]

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!