Egyetemtől tömegközlekedéssel 1,5 órára lakom, de ez reggeli forgalomban két óra is lehet. Szerintetek megérné inkább kollégiumba menni?
Kollégiumban hátránynak találom: szobatárs, nincs wc és zuhanyzó a szobában, ezek a folyosó végén vannak koedukált vizesblokkban. Napi étkezéseket magamnak kell megoldani idegen környezetben ill. közös konyha. Buli. Bme kollégium szoval extra buli.
Szerintetek kollégium vagy bevállaljam az ingázást?
Én egy órára laktam az egyetemtől, és bevállaltam a bejárást. Kollégista soha nem lennék.
Mondjuk a kollégiumba be is kell jutnod ha úgy döntesz, azzal is kalkulálnod kellene hogy lehet nem vesznek fel.
Hasonló feltételekkel ingázok, most ötödik éve egyetemre.
Szerintem teljesíthető.
Persze vannak necces napok, amikor késik a vonat, vagy nincs menetrendszerintő közvetlen busz csatlakozásom, de ahogy látom a kolliban is vannak rendkívüli esetek, amikor nem tudsz vizsgára készülni, mert buli van, vagy nincs hely a tanulószobában....szóval mindkét verzióban vannak hátrányok, és persze előnyök.
Ha újrakezdeném akkor ismét ingázó lennék.
Ha az a 1,5-2 óra lakásajtótól az egyetem kapujáig értendő, akkor el lehet viselni. Hasonló idő, mire bent vagyok az egyetemen. De ennyi ingázásnál már mindenképp érdemes hasznosan eltölteni az utazást, illetve lehetőség szerint minél kevesebb napra rakni az órákat, ha megoldható, hogy csak 4, vagy 3 nap kelljen bemenni, akkor szerintem jobb, mint a kollégium.
Persze a kollis létnek is vannak előnyei, nem egy buliról lemarad az ember, ha ilyen messziről jár be, de ez már egyéni ízlés kérdése, hogy mi a fontosabb, a bulik és a nagyobb függetlenség, vagy az otthoni kényelem.
Én semmiképp se vállalnám be. 1 óra ajtótól ajtóig, amire azt mondom, hogy teljesen vállalható, afelett már szerintem nem éri meg.
23/F
Tényleg a te döntésed.
Akár azt is csinálhatod, hogy az első félévet megpróbálod ingázással és ha nagyon sok idő veszik el és nem tudsz rendesen készülni, pihenni, akkor megéri megpróbálni a kolit.
Én is kb. 1,5-2 óra alatt vagyok bent közlekedéstől függően, de én ezzel rendben vagyok. Megszoktam, így csináltam gimiben is, ahol még opció sem volt a koli, szóval tényleg ki lehet bírni, ha nagyon nem akarsz koliba menni.
Másfél órás menetidővel én biztosan kollégiumba mennék. Nekem jelenleg háztól-házig 50 perc a menetidő, és nekem már ez is necces, hozzáteszem, egy elég nehéz képzésre járok, de van olyan ismerősöm, aki (szintén BME-s) egy könnyebb képzésen 30 percnyi távolságból is koliba költözött.
BME-n belül egyébként melyik kollégiumról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!