Megérné pszichológusnak tanulnom, ha nagyon érzékeny vagyok?
Gimibe járok, és lassan gondolkoznom kellene a továbbtanuláson. Az átlagom mindig 4 egész felett van, bioszból jelenleg 4-es vagyok.
Személyiségemről annyit kell tudni, hogy mint írtam, elég érzékeny vagyok. Az ismeretlen emberek sértegetése csak rosszul esik, de ha egy szerettem csalódik bennem vagy szól hozzám csúnyán, már képes vagyok elsírni magam. Van, amikor ezek a lelki fájdalmak fizikálisan (nehézlégzés, szúró mellkas, stb) is megjelennek. És én magam is voltam pszichológusnál, szerintetek így is képes lennék segíteni másoknak? Előre is köszi. 16L
A pszichológián belül nemcsak a klinikai pszichológia létezik, amikor lelkibeteg vagy krízishelyzetben levő felnőtt embereken segítenek, hanem sok minden más is. A klinikai pszichológia lelkileg tud bizony elég rázós lenni, de ha például ha gyermek- és fejlődéslélektanra specializálódsz, elmehetsz iskolapszichológusnak vagy olyan szakértőnek, aki gyermekeket azért vizsgál, hogy speciális nevelési szükségleteiket felmérje. S persze lehetsz cégnél reklámpszichológus vagy szervezetpszichológus, munkapszichológus is. Szóval attól, hogy érzékeny vagy, ez a szakma még sok mindent tartogathat, s ezt elég lesz a mesterdiploma megszerzésekor, vagy az után eldöntened.
A gond az, hogy a pszichológia szakra bejutáshoz általában nagyon magas pontszámot kell elérni, úgy 430 körül. Nézd meg alaposan felvi.hu-t, különösképp a pontszámítás módjait s a szakhoz szükséges érettségi tárgyakat, s gondold át, hogy van-e ennyi pontra reális esélyed. Ha igen, mostantól kezdj hajtani a pontokra, hogy összejöjjön a felvételi. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!