Szerintetek megéri pszichológusnak tanulnom, ha nem tudok magolni?
Sajnos, nekem gyerekkorom óta az a problémám, hogy könyvből nem igazán tudok tanulni, főleg ha nagyon szakszavasan van leírva a tananyag. Tanulni, művelődni inkább hallásból, és látásból tudok, ha elém raknak egy könyvet, csak rövid ideig jegyzem meg a dolgokat, max vizsga erejéig. Úgy hallottam, hogy ez a szakma hasonló a jogtudományhoz, ahol szó szerint s*ggelni kell az anyagot. Elég nehezen jegyzek meg szó szerint például definíciókat, jobban szeretek inkább a saját szavaim szerint kibontakozni. Viszont mindezek ellenére is nagyon érdekel ez a szakmai ág, amihez úgy hallottam, elég sok kitartás kell.
A lényeg, hogy ezt mégis "másodlagos" szakmaként tanulnám, mert első helyen egy gazdaságtudományi kart szeretnék elvégezni. Mi a véleményetek? /Lány vagyok, 19 éves/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!