Szerintetek megérné pszichológusnak tanulnom?
Közgazdaság szakon vagyok egy szakképző iskolában, van még két évem, de nem vagyok abban biztos, hogy közgazdasággal szeretnék tovább menni. Már régóta érdekel a pszichológia, de nem tudom, hogy érdemes lenne belevágnom, nagyon magasak a ponthatárok és hallottam, hogy rengeteget kell tanulni. Kitűnőtanuló vagyok, megcéloztam a felsőfokú nyelvvizsgát angolból, így várhatóan két éven belül sikerül letennem (már a középfok megvan), gondolkodtam abban, hogy emeltezek irodalomból is. Ti hogy látjátok? Mit lenne érdemes még tennem? (Örülnék neki, hogyha valaki elmondaná akár a tapasztalatát is ezzel kapcsolatban.)
Köszönöm, 17/L
A felvi.hu ezt írja:
Érettségi követelmények
Az alábbi vizsgák közül kettőt kell választani:
biológia
közép v. emelt szintű érettségi
vagy
magyar
vagy
matematika
vagy
történelem
vagy
egy idegen nyelv:
angol
vagy
francia
vagy
német
vagy
orosz
Akkor elvileg angollal, meg magyarral kibekkelhetem a bioszt. Tudom, hogy majd tanulni fogom egyetemen és majd megfogok szakadni, de nem tudok mit csinálni most sajna nincs annyi órám bioszból. Maximum magánórákat tudnék venni.
Szerintem ha kitartó és szorgalmas vagy, akkor meg fogod tudni csinálni. Ha tényleg szeretnéd, akkor menni fog. Például nálunk a faktosok ezt a könyvet használják, és szeretik, érthetőnek tartják:
Bármit döntesz, sok sikert hozzá!
szia! nem csak bioszból lehet emeltezni, lehet pl. töri vagy angol,német,francia is. (persze ha angol, akkro a nyelvvizsgádat nem fogadják el)
nem akarok negatívkodni, de ha már válaszolok, akkor legyen teljes a kép:
a pszichológusképzés az egyik leghosszabb és legköltségesebb, ami csak létezik. a BA+MA, ami 3+2 év, még nem jó szinte semmire. utána még 5-7 év szakképzés kell, ha terapeuta vagy klinikai szakpszichológus akarsz lenni, ergo olyan szakember, aki rendesen el tud helyezkedni, és nem csak nevelési tanácsadóban tengődik nettó 100ezerért. és bizony ezek a képzések már kemény pénzbe kerülnek, kb. 300/félév, és az alapképzéssel együtt (ami jó esetben még ingyenes), összesen 10-12 év, amíg igazi szakember leszel.
fontold meg, hogy megéri-e. ha igazán akarod, meg lehet csinálni sok munkával és elszántsággal.
a bioszról annyit, hogy elég kemény élettan van első évben, és neurológia másodévben. én se voltam jó belőle a gimiben, de nem lehetetlen átmenni.
egy elsőéves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!