Nem pofátlan egy kicsit a MÁV?
Miért is lenne pofátlan a MÁV ebben a helyzetben? Tűz ütött ki a vasúti pálya mellett. Ha ez nem egy elhaladó mozdonyból kipattant szikra vagy a mozdonyvezető által eldobott csikk miatt keletkezett, akkor teljesen jogosan hivatkozhat vis maiorra. (Megjegyzem, velem nem kötözködtek, amikor egyértelmű időjárási ok miatt késett a vonatom, szó nélkül fizettek, ha kicsit lassan is.)
Ami viszont nagyon trágya volt, az a helyszíni utastájékoztatás Zuglóban: 17 óra magasságában rengeteg utas várt a nyíregyházi IC- és sebesvonatokra, amelyeket egyesítve fél óra plusszal, Újszász felé terelve közlekedtettek. Ezt korrektül be is mondták, csak a vezérnek nem szóltak, hogy Zuglóban azért meg kellene állni... A következő ceglédi zónázó azért állt negyed órát, mert a hoppon maradt utasok jobb híján annak a vonatnak a jegyvizsgálóitól próbáltak informálódni.
"és küldött volna pár buszt"
HAHAHAHAHAHAHAA :D
Gondolom rettentően sok alkalommal próbáltál már vasárnap délután a csúcs közepén buszokat rendelni ASAP alapon :D
Ja nem.
Elmondom neked, hogy ilyenkor jön az, hogy a Volánok közlik, hogy tudnak 1-1 buszt biztosítani 2 óra múlva az 50 km-re lévő telephelyről....
Nem, nem állnak a volán és a magán szolgáltatók telephelyén sem a beröffentett motorú buszok, várva a MÁV hívását.
Általában nagy nehezen összejön 1-2 busz, de egy ekkora kizárásban ez mi? Csepp a tengerbe.
Persze a partvonalról könnyű okosnak lenni, és óbégatni.
Jöhet a lemínuszolás.
"A katasztófavédelem eleve úgy tájékoztatott, hogy késő estig fog tartani a tűzoltás."
Ez meg nem igaz, maradjunk ennyiben.
Én látom, miről tájékoztattak, te nem látod.
Alapból először 1 állomásközt zártak ki, utána mentek tovább...
Namindegy, óbégass, attól jobb lesz.
Az átalánykártérítés akkor is jár, ha nem a vasúttársaság hibája a késés. Hatósági intézkedés miatti késésnél is jár. EU-s szabály, nem a MÁV-Start mondja meg, hogy akar-e fizetni. Tessék verni az asztalt, pár email után fizetnek (szükség esetén meg össze kell állni, hogy kijöjjön az 1000 Ft).
Btw úgy tudom, hogy egy nem mávos dízelmozdony okozta az avartüzet.
1. A mávinform 3 órával ezelőtti közlése szerint vasárnap éjszakáig tart az intézkedés. A vonat azóta áll.
2. Tök jó, hogy leírtad, hogy nincs elég busz vasárnap este, de ez se engem nem érdekel, sem az utasokat. Fizettek több ezer forintot azért, hogy 12 óra alatt hazaérjenek. Nem is beszélve arról, hogy a csatlakozásokat nem érik el, csal ha azok várnak. Kérdem én, miért nincs elég busz? A MÁV-nak erre az eshetőségre is fel kell készülni, mert gyakran van gázolás, fakidőlés stb. Ennek ellenére mindig felkészületlenül éri őket minden. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy nem írom meg a dolgozatom, mert kifogyott a tollam. És mikor megkapom az egyes dolgozatot, hát az nem az én hibám volt, mert hát miért kéne nekem két tollat vinnem iskolába?
Egyébként nyugodt szívvel mínuszolok, mert ezek csak kifogások. Egy normális vasúttársaság normális tájékoztatást ad, neadjisten el is juttatja az utasokat oda, ahova kell.
Ja, hogy nekik nem kell adniuk magukra... nincs konkurencia
Te pont ugyan olyan hülye vagy mint a többi utas.
Még is mért lenne pofátlan a MÁV?
Mi köze van ennek a vasúttársághoz? Mért nem mész és vered magad annak a nyomoréknak aki felgyújtotta az egész mindenséget?
Miért nincs elég busz? Netán ezt is MÁV-ra akarod verni.. Azért mert a volánok még olyan szinten sincsen mint a MÁV egy utolsó ikarust nem tudnak vasárnap este kiadni, szerinted miből biztosítsanak még a mávnak x darab buszt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!