Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem pofátlan egy kicsit az OTP?

Nem pofátlan egy kicsit az OTP?

Figyelt kérdés
2003 ban meghalt az édesanyám,így a bankszámláját természetesen megszüntettem,erről kaptam is igazolást a banktól.Majd most 2012 ben kaptam egy felszólítást az OTP-től,hogy tartozom 4760 Ft-os ilyen olyan kezelési költséggel.Nem értettem,hogy mit akarnak így személyesen bementem.A következő dologra derűlt fény.Az édesanyám megszüntetett számlájára valahonnan érkezett 28.000 Ft,még 2004 ben,valami túlfizetés.Mivel már nem volt élő számlaszám,ŐK NYITOTTAK EGYET,az ÉN nevemre.Erről természetesen nem értesítettek hosszú évekig,legalábbis én semmit nem kaptam.Majd ugyebár ez az összeg szép lassan kezdett fogyni,hiszen a számlavezetési díj havonta csipkedte az összeget.Mára eljutottunk odáig,hogy még én tartozom a banknak,ami azért enyhén felháborító nem??
2012. máj. 4. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:

A bankszámla egy szerződés, amely a bank és az ügyfél között jön létre. A szerződés megkötéséhez elengedhetetlen a szerződő ügyfél személyes jelenléte ( pénzmosási törvény alapján) vagy hivatalos képviselete ( pl. ügyvéd, v. közjegyző általi meghatalmazott) és aláírása.

Amennyiben nem volt tudomásod arról hogy a nevedben, a te nevedre bankszámlát nyitottak, az jogellenes ( más kérdés, hogy erről még értesítést sem kaptál, de ez csak másodlagos).

Javaslom, hogy első körben tegyél panaszt ÍRÁSBAN az OTP-nél, és követeld az eredeti összeg kifizetését a részedre ( a 28000 Ft-ot), mivel az neked jár, mint törvényes örökösnek ( ez lehet a rövidebb út).

Ha ennek nem tesz eleget, a PSZÁF-hez fordulj a panaszoddal.

2012. máj. 4. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
2012. máj. 4. 13:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,már megtettem írásban a panaszt most várom a választ.Nagyon, de nagyon kiváncsi vagyok az egész történetre.
2012. máj. 4. 13:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Arra is figyelj, hogy törvény szerint 30 nap áll rendelkezésükre hogy válaszoljanak neked.

Ha ezt nem teszik meg, az újabb adalék a PSZÁF-panaszhoz ( ha lúd, legyen kövér).

2012. máj. 4. 18:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. máj. 4. 18:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Tojnak a fejedre amíg nem kezdesz a PSZÁF-fel dobálózni, mivel ők egyetlen stikliért több százezerre büntetik a pénzügyi szervezeteket ha a fogyasztó jogosan reklamál.
2012. máj. 5. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!