Mi szükség van az ilyen „álldogáló“ munkakörre (fôleg BKV)?
Én fejben csak így nevezem szegényeket. Ti mit gondoltok?
Egész kis forgalmú (1—es metró kisebb megálló is) megállóknál,is ketten ott álldogálnak, néha egy harmadik a pénztárban.... milyen unalmas lehet ez. És minek? Sokszor beteg, idôs, igem duci „ellenôrök“, komolyan ô tartja fel majd a randalírozó/bliccel/agresszív utast?
Hány ilyen álldogálója van a Bkvnek és mindez minek? Ha nem lennének ilyen olcsón fizetve szegények, ezt egy cég se finanszírozná, Nyugaton sehol nem látsz nagyvárosban százszámra álldogálót.
Ez lenne a jövô? Nem gépeknek kellene ilyesféle melót végezni?
És óket az államnak képezni? Mindjárt talán kevesebb hiányszakma lenne (persze szakmunkás de akkor is,abban is hiány van).
Értem, jobb ez neki, mint ha munkanélküli lenne, de ebbôl a pénzbôö nem lehetne elôbb képezni ôket? Értelmes tevékenységre ehelyett?
Orbán szépen kozmetikázhatja a statisztikát, csökkenô munkanélküliség, de most komolyan, ez milyen már. Éhbérért odaállítják 8 órát a semmire álldogálni, puff, teremtettünk „munkahelyet“ :))))
Otp—ben hasonló, sorszámkiadó automata mellett hölgy áll, mit szeretnénk intézni, segít, akkor minek a masina?
Egy országban nem látok ennyi hasztalan álldogálót. :)))
Másnak mi a véleménye?
Nem ôket akarom ezzel bántani!
Szükség lenne rájuk, ha végeznék a munkájukat, de nem végzik. Bármit mutathatsz nekik, leengednek. Egy példa: én általában egy (vagy akár több) nappal megveszem a bérletemet és berakom a tárcámba az aktuális mögé. Volt, hogy miután lejárt a régi bérletem, elfelejtettem kivenni az új elől, és kb. egy hétig azt mutogattam a droidoknak, mire észrevette közülük valaki.
Hogy miért alkalmazzák őket mégis? Mert Pintér Sándor cégéről van szó.
Nincs szükség rájuk. A kérdező teljesen élesen látja a dolgot.
Ott állnak szerencsétlen emberek egész nap, bagóért, miközben hasznot nem termelnek, a város imázsának is rosszat tesznek, de azért az adófizetőknek jó sok pénzbe vannak. Ehelyett valóban beléptetőkapu kell, felesleges magyarázni, hogy milyen jók, vagy milyen jók lennének, ha...
Persze nyilván lehet teljesen hasznos egy ügyfelek között álldogáló ember (pl. bankban simán), de a BKK területén "ellenőrzési" feladatokat ellátó ellenőr nem ilyen. Az sem igaz, hogy ez olcsóbb lenne, ugyanis a beléptetőkapu nem valami űrtechnika, csak nálunk kell 10+ év a kiépítésére, de egyébként elég gyorsan megtérülne, hogy nem kell több száz biztonsági őr bérét fedezni.
Az, hogy a kérdezőnek ennyien ellentmondanak (többségében érvek nélkül, sértődött hangnemben), az ennek a kérdezz-felelek műfajnak a sajátossága. Ha az lenne a kérdés, hogy "minek épít a BKK beléptetőkapukat, csak kétszer ennyi biztonsági őr kéne, és kész", akkor arra jönne 90%-ban valami ellentmondás.
ugyan #12 mit adod alá a lovat nem lát ez semmit, csak a szokásos nagyszájú valakii aki olyan kérdésben okoskodik, amit nem ért
az egészet jó kis orbánozással nyomatékosítja
azon el se gondolkodtok, hogyha nem lenne szükség rájuk nem is lennének foglalkoztatva
ha meg keveslitek a bérüket javasoljátok a BKV-nak, hogy emelje meg
#13as, te nagyon sötét vagy :) Egyetlen érvet, értelmes hozzászólást nem mondtál. Végülis azért ez is vélemény :)
Látok én eleget, azt, hogy ott álldogálnak a semminek és senkinek és jobb híján egymással beszélgetnek. Nincs ember a világon, akit ilyen unalmas, hasztalan kamu munka boldoggá tenne. :(
Akkor mégegyszer: nem kéne beléptetôkaput kiépíteni és ôket képezni, akár BKKnál értelmes, hiánymunkára átvenni?
"azon el se gondolkodtok, hogyha nem lenne szükség rájuk nem is lennének foglalkoztatva"
Azon el se gondolkodsz, hogy Magyarországról és a BKV-ről van szó :)
a kedvéért újra
ha nem lenne rájuk szükség nem lennének foglalkoztatva
Ez egy érv
ha rossz a fizetésük írj a BKVnak, hogy emeljék.
ezeket olyan nehéz megérteni?
leírjam még kétszer neked l-a-s-s-a-n is vagy már érted ha elsőre nem ment át?
ha nem megy az olvasás. Ez is egy állapot :)
de legalább ő maga mutatja, hogy milyen sötét. :)
Egy érvet se képes megérteni, amit ide írnak. :)
Jesszus, 17-es.
A kérdés az volt: Mi szükség rájuk? Mert szerintem.... és leírtam.
Erre egy érv az: "azért van szükség, vagy nincs, mert..."
Mi a te "érved" ehelyett? :))))
"Ha nem kellenének, nem is lennènek. Ja és kérj nekik fizetésemelést"
Wtf te jó Isten :))) te szerinted a kérdésre válaszolsz? Ugyanazt ismételgeted, magyarázat, egyetlen ideillõ gondolat nélkül.
Tudok olvasni, de a tartalom nèlküli, üres halandzsa a századik olvasatra is ugyanaz marad.
"Szóval semmit nem oldana meg ,ha nem lennének ott,de napi néhány bliccelő megfogásával és pótdíjazásával szépen kitermelik a saját bérüket,hidd el."
Ez azokra igaz, akik a felfelé menőket ellenőrzik. Akik a lefelé tartó mozgólépcsőnél vannak, azok nem pótdíjaznak. Kb. 20 esetből egyszer visszaküldik a delikvenst lyukasztani, és ennyi.
Jesszus kérdező a tartalom nèlküli, üres halandzsa a századik olvasatra is ugyanaz marad.
wtf?
ne folytassad. :)))
Nem volt kérdés te megmondod mi az igazság, ami tartalom nélküli üres halandzsa.
üres halandzsa, hogy nincs szükség rájuk amit eddig nem tudtál alátámasztani csak te ezt gondolom ez van
TE VAGY A BKV?
Mert ha nem nem tudod, hogy szükség van vagy sincs rájuk
én azt írtam a BKV tudja, hogy mi szükség van az a munkakörre
ha te volnál a BKV nem írnál ki kérdést
következik nem te vagy a BKV és közöd sincsen hozzá
minden amit írsz üres halandzsa
amit te igaznak hiszel és semmivel nem indokoltad meg csak, hogy Én azt gondolom.
tudom ez komplikált nem is fárasztottalak vele majd olvasd fel valakinek aki elmagyarázza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!