Szerintetek szükség lenne Budapesten egy főpályaudvarra?
Igen. A Népliget térségében. Egyrészt könnyen bekapcsolható lenne az országos és helyi közlekedési hálózatba is, másrészt egy jelenleg alulhasznosított, de
amúgy értékes terület fejlesztésére nyílna lehetőség. Ez nyilván egy 8 vágányos körüli átmenő pályaudvar volna.
5.
azok fejpályaudvarok kvázi vasúti zsákutcák
az európai főpályaudvarok az átmenő forgalomra épülnek
Értem.
Nem pesti vagyok,de amikor a nyugatiba beér a vonat,az számomra egy főpályaudvar,nem úgy mint Cegléd.
Amúgy a Népliget-Rákóczi híd közti terület szerintem sem lenne egy rossz döntés, megfelelő ráhordással a belvárosra.
Alapól ha úgy nézzük, a Nyugatiba érkező vonatok átmennek Kőbánya-Kispest állomáson, ahonnan metróval pont ugyanannyi idő beérni a Nyugatiig mint vonattal.
Szerintem egy Köki-Népliget-Kelenföld irány nem lenne elvetendő ötlet, így a fejpályaudvarok forgalma csökkenthető vagy akár megszüntethető lenne.
Alapvetően jó ötlet lenne, csak ehhez kellene egy több évtizedig tartó városszerkezeti, közlekedésbeli előkészítés, és rengeteg beruházás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!