Jogosan szívózott velem (ismét) a MÁV?
Figyelt kérdés
Tegnap délben történt, hogy felszálltam a vonatra, és váltottam egy diák jegyet a következő megállóig(ahol nincs jegykiadás, vagyis a vonaton kell megvenni a jegyet), mert a következő megállónál felszállt egy barátom, akivel ha együtt utazok, jár nekem a 90%-os kedvezmény. Jött a kaller, leigazolta a jegyem, aztán látta hogy nem szálltam le, visszajött, megkérdezte hogy miért. Elmondtuk neki, hogy mivan, erre elkezdett röhögni, és odaszólt a másik kallernak, hogy "Gyere már ide, ez vicces lesz". Közölte hogy ilyet nem lehet csinálni, mert visszaélek a kedvezménnyel, amikor megkérdeztem, hogy miért, akkor ugatott, hogy hadd döntse el ő. Aztán ki akart velem fizettetni 500 Ft-ot, amit egyáltalán nem is értek, hogy miért, mert normális válasszal nem tudta indokolni. Egy megállón keresztül vitatkoztunk, aztán leszálltunk a barátommal. Azt az egy megállót amit végigvitatkoztunk, azt meg kifizettette velem teljes áron(amit megint nem értek, hogy miért, mert ugye én diák vagyok). Kinek volt igaza?2010. jún. 18. 11:38
1/14 A kérdező kommentje:
Persze azt mondanom sem kell, hogy miután leszálltunk, egy órát kellett várnunk a következő vonatra, amivel tovább tudtunk menni.
2010. jún. 18. 11:41
2/14 anonim válasza:
Neked adok igazat.
Gondolom, a barátod pl látássérült vagy hasonló, és a kísérőjének jár a 90%-os kedvezmény. Valami ilyen eset lehet, igaz? És ebben az esetben akár tud a haverod egyedül közlekedni, akár nem, neked, mint kísérőjének jár a kedvezmény onnan, ahol a haverod felszállt, odáig pedig utaztál a saját kedvezményeddel.
Persze minden részletet nem írtál le, így aztán csak találgatni tudok.
3/14 A kérdező kommentje:
Igen, nem is azzal volt a problémájuk, hogy nekem jár-e a 90%os kedvezmény(csodálkoztam is, hogy ebbe nem kötöttek bele), hanem azzal hogy nem szálltam le, "nem szakítottam meg az utazást". Szerintük le kellett volna lépnem a peronra, és visszaszállni a vonatra a barátommal.
2010. jún. 18. 11:49
4/14 bp1985 válasza:
A kalauznak kell igazat adni ebben az esetben. Mivel a jegyed csak 1 megállóra szólt, így ott LE KELL SZÁLLNOD. Majd felszállsz a haveroddal, és semmi gond. Az, hogy te odáig mivel mész, az a te dolgod. Még a büntetés is jogos lett volna, mivel nem ott szálltál fel, ahonnan a haverod veszi a jegyet, hanem előbb. Így a jegyednek is onnan kell, hogy szóljon. Most az tökmind1, hogy te vettél a következő megállóból is. Máskor megkérded haverodat, hogy megveszi, leszállsz, majd vissza. 40mp idő ez kb. Legközelebb tedd meg, ha nem akarsz kellemetlenséget. Se mávos, se bkv-s, se volános nem vagyok, csak tisztába vagyok a közlekedési dolgokkal valamennyire. De itt leírom még1x, te vagy a hibás.
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ha tudtam volna, hogy le kell szállnom, nem jelentett volna gondot az a 40 mp, de nem is gondoltam hogy ennyire szigorúan veszik.
2010. jún. 18. 11:58
6/14 anonim válasza:
Kell a pénz a vezérigazgatóknak h Ibizára mennyenek nyaralni! ennyi!
De már nekem is tele van a f*szom velük! ha felsorolnám az eddig ért sérelmeimet akkor holnapig itt ülnék.
7/14 anonim válasza:
előző vagyok. legjobb amikor kötelező a helyjegy a vonatra, de a pénztárnál közlik h elfogyott és ha felszállok anélkül akkor egy ezresre megb*sz a kaller. az ember persze fel száll mert utaznia kell és ott szmbesül h vannak vagonok amik full üresek és tele vannak hellyel. szal k*rva annyát a mávnak!
8/14 A kérdező kommentje:
Igen... ez puszta rosszindulat. Neki semmivel sem lett volna más, ha én lelépek, aztán vissza, ugyanannyit fizettem volna. De ő elkezdett velem ugatni, és egy órát kellett várnom.
2010. jún. 18. 12:08
10/14 anonim válasza:
Az 500 Ft ment volna zsebbe!!! Ilyen bírságolási összeg nincs!!! Szemellenzős, korlátolt kalauzok bőven vannak. Röhej, hogy elég lett volna lelépned, meg visszalépned. De könyörgöm, minek?! Abszolút értelmetlen!!! Jajj, de tud fájni az emberi hülyeség, ami, mint tudjuk, határtalan. Viszont va a MÁV-nak ügyfélszolgálata, ahol megírhatod a sérelmedet, panaszodat, mert úgy vettem ki a kérdésedből, hogy nem ez az első eset. Csak pontos dátumot, és időpontot írjál, különben nem foglalkoznak a problémáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!