Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek 12 ezerre, (BKV)...

Megbüntettek 12 ezerre, (BKV) jogosan?

Figyelt kérdés

Pénteken busszal mentem árpád hídra, végállomásra, a buszon megvolt a bérletem. Majd lent a metrónál keresem, nincs meg, szerencsére (vagyis épp szerencsétlenségemre) nem ellenőrizték befelé a bérleteket, csak kifelé. Bementem simán a metróhoz, leültem kerestem tovább nem volt meg... mennék ki, mert gondoltam, hogy csak a buszon eshetett ki. Az ellenőrnek mondtam, hogy most jöttem, idefelé a buszon hagytam a bérletemet, megyek megkeresem, és utána bemutatom. De neem, vette elő a papírt, mondjam a nevem címem stb. Elmondtam, aláírtam mert siettem meg becsületes vagyok, mondom úgyis meglesz a bérletem. Kérdeztem hogyha visszajövök és megvan a bérletem el lehet-e ezt a büntetést felejteni. Azt mondta nem menjek be Akácfa utcába fizessem be a pénzt... Siettem, hogy még elérjem a buszt, de hiába, az ellenőr jól elhúzta az időt. Békásig elmentem, másik végállomásra, buszon nem volt buszvezetőnek nem adtak le semmit. Hazamentem és mit látnak szemeim, írt egy rendes ember, hogy megtalálta:D Na szóval ha bemegyek Akácfa utcába és megmutatom az érvényes bérletet (még visszamenőleg is 1 évre az ÖSSZES bérletet, elmondom, hogy nem utaztam úgy büntettek meg elfogadják? Vagy akkor is legalább 2.000 Ft-ot ki kell fizetnem az utólagos bemutatásért?:S:S

18/L

2010. okt. 24. 00:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

Ha ennyire van felesleges pénzed menj be. Én az ellenőr szemébe megmondom h próbáljon írni vmit úgyse fizetem ki. 1x volt is balhé. elkezdi menjek be majd a pénzzel. mondom neki és ha nem teszem mi lesz?

A helyedben röhögve szarnék az egészbe. de te tudod.

18/F

2010. okt. 24. 01:13
 2/12 anonim válasza:
100%
Ha a bűntetés idején volt érvényes bérleted, akkor csak 2 vagy 3mátyáskirály a bünti. De egy évben csak kétszer játszik az ilyen sajnos:( Diákigazolvány számod legyen rajta, és vidd magaddal az igazolványt is!
2010. okt. 24. 01:14
 3/12 anonim válasza:
39%
De amúgy, én úgy csinálom, hogy új diák-lakcímkártya eldugva a tárcámban, régi diákomról meg lekapartam a címet, és ha megállít bemondok valami kitalált címet-nevet és kézcsók.
2010. okt. 24. 01:16
 4/12 anonim válasza:

uh de nagy mákod van h meglett a bérlet.

sajnos igazából gőzöm sincs h be kell e fizetned :S sajnos megeshet h mindenképpen azt mondják h nem érdekli őket és fizesd be. de próbáld meg hátha megértik és elengedik a fizetést. ha megmutatod a bérleteket akkor talán elhiszik..

de nem sokat tudok róla úgyhogy bocsi ha rosszat mondok

17/L

2010. okt. 24. 01:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Az a baj h sztem ilyenkor szarnak bele mi történt...azzal törődnek hogy elkaptak és fizesd be. Bizonyítékot úgyse tudsz mutatni hogy elhagytad aztán meglett.

Egyébként ha eljátszottad volna hogy iratok sincsenek nálad, elregéled az első nevet és címet ami eszedbejut, akkor nem büntettek volna meg.

2010. okt. 24. 02:05
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

01:16-nak

Hiába kapartad le a régi diákigazolványodról a címet, a diákigazolványon van egy számsor, amelyen központilag nyilván van tartva a neved és a lakcímed... :-DD

(Figyeld meg, hogy ez a számsor mindegyik diákigazolványodon UGYANAZ!)

Szóval, ha csalni akarsz, akkor ne mutogasd se az új, se a régi diákigazolványodat, mert bármelyikkel azonosítható vagy.

Amúgy meg az a legegyszerűbb, ha jegyet ill. bérletet vásárolsz, akkor nem kell félni a büntetéstől sem.

2010. okt. 24. 02:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Bemutatási díjat kell fizetned csak.
2010. okt. 24. 08:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
sajnos jogosan büntettek meg, mert bementél a bkv területére. De ha beviszed csak a bemutatás díjat kell fizetned.
2010. okt. 24. 09:21
 9/12 anonim ***** válasza:
8 napon belül kétezer. A történet nem érdekli a BKV-t, ez a pótdíj akkor, ha nincs nálad az amúgy meglévő bérleted. A korábbi bérleteid senkit nem érdekelnek, nincs közük a jelenlegi utazásodhoz.
2010. okt. 24. 09:48
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem:) Köszönöm szépen a válaszokat:)

Holnap el is megyek és befizetem:D

2010. okt. 24. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!