MÁV diákbérlet: Jogosan használom e? van e olyan oldal ami leírja, hogy a kalaúz miért büntethet meg illetve mennyiért maximum?
2x nem volt jogos, 1x mindenféleképpen, mert csak akkor utazhacc törvényesen ha felmutatod az ellenőrnek:
1: diákigazolvány
2: diákbérlet
3: útvonal igazolás
A 90%-os a tanintézet és a lakás között, az 50%-os bármerre.
Ja, és mind a kettő akárhány útra, érvényes diákig-al..
A büntetésről nem tudok. Azt meg hogy miért 2x6000.- végképp nem tudom. Lehet, hogy két bűnt is elkövettél.
Ja. Meg még tizet, ha tíz állomás között utazott nem? Mert utazott egyszer az 1.-2. aztán a 2.-3., aztán a 3.-4. stb. között és mindegyik között nem volt érvényes :)
Ilyen hülyeséget... Kétszer hatezer mi?
Én a helyedben kinyomtatnám ezt fenti rendeletet, és a kalauznak megmutatnám.
A körmöd, és a cipőd rendben volt?
Ez is érdekes dolog, hogy a kalauz ha akar büntet, ha nem akar, eltekint. Csinos leányzó vagy?
Sziasztok! Köszönöm a gyors válaszokat! Amint azt megtudtam a MÁVtól (mert személyesen elmentem az ügyfélszolgálati irodába) az az hogy. A Tanuló nem vehet igénybe csak egy bérletet az pedig a 90%-os, a tanulónak egy MÁV bérlete lehet, mégpedig a tanintézet és a lakhelye között. Ezért nem is adnak már 50%-os diákbérletet, neked kell megvenni a JEGYet. Én abban a tudatban voltam hogy 50%-ossal megyek, mivel a pénztárnál egyszer se mondták hogy ehhez kell igazolás (egyébként kellene modaniuk.
A másik. A kaller azért büntetet volna meg 2*6000Ft-ra mert... 1 Jogtalanul használtam a MÁV bérletét (pedig én azt hittem hogy jogosan hazsnálom mert senki sem figyelmeztetett erről)
2 : nem volt érvényes menetjegyem!!!!!!!!!!!
Költői kérdés: Ha azt hiszem hogy egy tanulói bérlettel jogosan utazom, és engem senki nem figyelmeztett kb 700 utazás során egyszer sem hogy héé ember rossz a bérleted, akkor minek vennék a bérlet mellé menetjegyet????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!