Mit tudok tenni, ha véletlenül bliccelek a metrón és elkapnak?
Tudom,a kérdés elsőre nagyon viccesnek tűnik,de kifejtem és érthető lesz.
Vidéki lány vagyok,nekem a metró városi luxus.Rosszul vagyok,ha Budapesten metrózni kényszerülök. Nagyon félek a mozgólépcsőktől,így amint átmegyek a beléptető kapun,átvált a szervezetem menekülő üzemmódba és elkezdek rettegni. Sajnos egyszer már meg esett velem,hogy nagy rettegésemben nem dugtam be rendesen a jegyemet a lyukasztóba,és nem lyukasztotta át. Szerencsére csak néhány megállót mentem,de amikor észrevettem,nagyon féltem hogy elkapnak.
Most megint metrózni kényszerülök,és most már nem csak a mozgólépcsőtől félek,hanem attól is,hogy megint elbénázom a jegyérvényesítést és elkapnak 8ezerrel,ami nagyon nem jönne jól.
Ilyen esetben,ha elmondom őszintén a sztorit,és ott van a kezemben a jegy,mindenképpen megbüntetnének? Vagy kifoghatok kedves ellenőrt,aki megsajnál,és nem húz le 8ezerrel a saját hülyeségem miatt?
Kérj meg valakit aki ott tátong, hogy segítsen.
Azt a viccet ismered, hogy kéri az ellenőr a jegyeket. Egy ember odaad kettőt.
- Ember, de hát miért kezelt kettőt, ha egyedül van?
- Ha az egyik elvész, akkor ott a másik.
- És ha mindkettő elvész?
- Akkor ott a bérletem.
Köszi,én például se ledet nem láttam,se csippanást nem hallottam,de akkor már van egy jó pont,amit tudok figyelni :)
Nekem ez az egész annyira ismeretlen,hogy ha az életem múlna rajta sem tudnám megmondani,hogy melyik metróvonalon utaztam :D
Ha ezek az apróságok nem mennek, akkor kísérő kell neked és gondnokság. Betenni egy papírt egy nyíláson, meg az Internet korában megnézni az átszállásokat.. óriási feladat.
Mivel az ellenőr már hallotta az összes szar dumát és könyörgést, nem fogja érdekelni nagyon helyesen.
Hova mész pesten? Munka, ismerősök, haverok?
Ha nem melóba mész akkor dobj be egy sört metrózás előtt, az ellazít! :)
Aztán már amikor ötödjére, hatodjára mész metrózni megszokod, akkor már sör sem fog kelleni. :)
Én is eléggé tudok szorongani bizonyos szituációkban, de a metrótól nem, pedig aztán én is csak hébe-hóba megyek vele...
Pörgős, megy gyorsan minden...
Nekem a lassúság ami szorongást okoz, pl. amikor tescoban beállok egy nagy sorban és előttem 5-en megrakott kocsival mind kártyával fizetnek meg ezt nem veszi be a gép, azt nem veszi be a gép!
Bár amióta van önkiszolgáló azóta javult a helyzet, most már nem kell letennem a teli kosarat az egyik sarokba aztán kisétálni üres kézzel :)
Ez kb. olyan, mintha fizetés nélkül kisétálnál a túró rudival a boltból, mert nem tudtad, hogy fizetni kell érte.
Nem értem ezen mi olyan nehéz:
Bedugod a papírdarabot a résbe. Ha lyukas lesz, jó, ha nem lesz lyukas, akkor nem jó.
Még egy majom is képes lenne erre.
Ezt a szar szövegedet még a legvajszívűbb ellenőr sem enné meg.
Ha ennyire nem megy, akkor vegyél napijegyet, azt nem kell lyukasztgatni.
Mennyi kedves ember,köszönöm a biztató szavakat...
Szerintem az,hogy nem nagyvárosban élek és nem tudok a metrózásról kb. semmit,az nem életképtelenség.
Azt sem értem,hogyha megvettem a jegyet,ott van a kezemben,akkor miért olyan hatalmas bűn ha nem lyukasztottam?
Legközelebb feltudnám használni,oké,ezt simán meg lehetne azzal oldani,hogy az ellenőr büntetés helyett elveszi a jegyemet,ennyi volt.
Én is ugyanannyit fizettem érte,mint minden másik utazó,egyszerűen csak nem sikerült kilyukasztanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!