Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha felsőoktatási Budapest-bérl...

Ha felsőoktatási Budapest-bérlet helyett véletlenül közoktatásit vettem (ugyanannyiba kerül, csak a szimbólum más rajta), akkor megbüntethetnek?

Figyelt kérdés

[link]

Keresgéltem google-n, de csak ezt a cikket találtam a témában, ami már 4 éves és nem is teljesen egyértelmű nekem, de mivel rendes, matricával érvényesített diákom van, én úgy értelmeztem, hogy el kellene fogadniuk. Olyat is olvastam egy kérdésnél itt, hogy 250 Ft-os kezelési költség ellenében kicserélik, de ez sem mai kérdés volt. Van valakinek esetleg frissebb infoja erről? Vagy olyan oldal, ahol megtalálom rá a választ és hivatalos is (tehát hivatkozhatok rá, ha esetleg probléma lenne)?

Köszönöm.

2017. aug. 5. 22:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csereltesd ki, ez így gyakorlatilag nem érvényes.
2017. aug. 5. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
A 250 Ft-ról újabban is hallottam, az igaz lehet.
2017. aug. 5. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi értelme van egyáltalán, hogy külön van a közoktatási meg a felsőoktatási bérlet amikor ugyanannyiba kerül és ugyanúgy diákigazolvánnyal érvényes mindkettő?
2017. aug. 6. 00:23
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Mert nem ugyanolyan diákigazolvánnyal működnek.

Lesz it meg pofára esés a bürokrácia világában, ha már ezen sem tudsz tullendulni.. :)

2017. aug. 6. 01:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Hármas, ez valószínűleg egy előkészítő lépés a kedvezményrendszer átszabásához. Ahhoz, hogy tudják a döntéshozók, mennyi a felsőoktatásban és mennyi a közoktatásban tanuló bérletvásárló, el kellett szeparálni a két csoportnak adott terméket, most még az ár megváltoztatása nélkül. Más kérdés persze, hogy aktuális-e még a változtatás tervr vagy csak egyszerűen így maradt.

Mindenesetre kérdező, minimális összegért kicserélik.

2017. aug. 6. 08:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen. Habár normális ember nem büntetne meg ezért, a BKV-ellenőrök többsége rosszindulatú, ráadásul pótlékot is kapnak a büntetések után, így jó eséllyel meg fognak büntetni.
2017. aug. 6. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Ötös. Szerintem ennek pont annyi értelme van, mint anno a nyugdíjasok regisztrációs jegyének a MÁV-nál és a Volánnál. Vagyis semmi, viszont jó sokba kerül. A Kérdező helyében én kicseréltetném, mert a kezelési költség nem vészes és egy rosszindulatú ellenőr ezért tényleg megbüntethet.
2017. aug. 6. 14:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Ma nem voltam bent a városban, de holnap megpróbálom kicseréltetni. Remélem, a Nyugatiban meg lehet csinálni. Majd írok friss infot, hátha másnak is még jól jön.

Szerintem sincs semmi értelme, épp ezért bosszant, hogy ezért megbüntethetnek, pedig ugyanannyit fizettem, csak a nagy sietségben eggyel mellényomtam az automatán (a szöveget meg nem figyeltem, csak hogy az összeg annyi, amennyi szokott).

2017. aug. 6. 20:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Sikerült, valóban 250 Ft-ért kicserélik simán! :)
2017. aug. 8. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!