Szerintetek ebben az esetben mi lenne a legjobb megoldás? A buszsofőr vagy én hibázok?
itt Budán is előfordul, hogy nem áll meg a sofőr a jelzés ellenére...ennek több oka van:-fáradt, nem arra figyel, erősen tűz a nap, nem látja a gyengén világító gombot, elfelejtette a sípszót, hogy valaki jelzett, rossz napja van, kilépőfélben van, és únja, válik, és leszar mindent...mert ő is ember..esetleg nagyon kell hugyoznia, sietne..ideges.
én nagyon ritkán szállok le középen(hátul soha) zömmel elöl állok, és ott jelzek..ha teszik a közönségnek, ha nem. A kiírás, hogy hátul szálljunk le, az már nem él régóta..amúgy én is leszarom.
Nézzük a szabályokat:
- a leszállási szándékot időben kell jelezni
- leszállási szándék jelzése esetén a sofőr köteles megállni, ha a megálló benne van a menetrendben és nincs leszállási korlátozás
- leszállni alapvetően hátul kell.
Mindezek fényében szerintem az a jó megoldás, ha a sofőr figyelmét felhívod szóban is arra, hogy te a következő megállónál leszallsz. Utána hàtraballagsz és megnyomod a leszállásjelzőt is. Ha pedig így sem all meg, ne maszkalj a buszon, hanem kiabalj előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!