A minap megyek a busszal szokásosan suliba nálam van a táskám és még egy a2 rajztáblatartó (amivel alapból sem kényelmes buszon utazni). Nyugodtan ülök, felszállnak az utasok, jön a végén egy 50-60 as éveiben lévő nő, megáll mellettem és elkezd beszélgetni a tulsó utassal miközben ugye áll. Így ment a busz néhány percet, majd megáll egy buszmegállóban, odajön hozzám a sofőr személyesen, mondja mit képzelek magamról nem adom át a helyem az idősebbeknek. Én felállok az összes holmimmal ugye a 2 táska, állok aztán még az utasoknak áll feljebb, hogy én két táskával állok és nem férnek el rendesen. Akkor kérdezem most mi legyen? Ne is vigyek az iskolába megfelelő eszközöket? Amúgy elöttem ült egy másik középiskolás, akinek egy kisebb táskája volt, őt meg persze békénhagyja. Nem értem mi a baja velem?
Ja és hozzáteszem nem olyan idős nő, aki alig hogy tud járni
2018. márc. 23. 21:13
2/11 anonim válasza:
Nem kellett volna felallnod. Ha emiatt leszalitott volna a buszrol, akkor panaszt kell tenned a munkaltatojanal. Ilyenert kiszoktak rugni oket. A sofornek nincs joga eldonteni, hogy ki ulhet es ki nem.
2018. márc. 23. 21:17
3/11 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam, hogy tegyek-e panaszt de kifogtam azt a vidéki buszsofőrt aki ugyanazon a településen él mint én és kb 7 alkalomból 4 alkalommal ő vezeti a buszt amin megyek így kicsit félek attól hogy megtudja (ugye nyilvánvaló eset lenne) és még bunkóbb lesz velem stb
2018. márc. 23. 21:22
4/11 anonim válasza:
Ne hagyd magad. Tegyel panaszt. Ha utana is bunkoskodik, akkor ujabb panaszt addig, mig ki nem rugjak, vagy udvarias nem lesz.
2018. márc. 23. 21:23
5/11 anonim válasza:
Én mondtam volna neki, hogy, maga rasszista , mégis hogy viselkedik? Mégis mi okból rekeszt ki? Ne diszkrimináljon. Egyszer én előadtam egy ilyen hisztit a buszon mert a nyugger szólt, hogy "fiacskám adja át a helyét" holott aludtam. Szó nélkül hátra ment a néni és utána csönd volt a buszon. Úgy látom ez csodafegyver manapság.
2018. márc. 23. 21:26
6/11 anonim válasza:
Naja esélyegyenlőség meg többiek.
Legyen már akkor joga mindenkinek ülni a buszon.
És hagy döntsük már el, hogy mikor és kinek adjuk át a helyet.
Én általában nem szoktam átadni a helyemet. (Igen lelehet pontozni, de meg van az oka.)
1. Nem ülök mozgáskorlátozottaknak, öregeknek, vakoknak fenntartott helyre.
2. Naponta 10-15 kilométert gyalogolok teherrel és egész nap emelgetek. Munka után nekem is jólesik az az 1 óra üldögélés a vonaton. (Persze ha van hely.)
3. 10-20 perces utazásoknál pedig nem ülök le.
2018. márc. 23. 22:11
7/11 anonim válasza:
Ne jelentsd fel. Állj ki magadért, ha legközelebb is kötekedik.
2018. márc. 24. 06:18
8/11 Tubarózsa válasza:
Szia! Sofornek nem volt igaza. Nyugodtan tegyel panaszt. Ha egy idős/nehezen járo/törött labu/terhes kismama/kisgyerekes anya v apa száll fel a buszra es senki nem adja át a helyett a gkv max annyit szolhat MINDENKIHEZ hogy valaki adja át a helyét. De igy célirányosan egy emberhez nem teheti meg. Lehet rossz napja volt, gond volt otthon stb de ez nem mentség. Buszsöför vagyok, nekem is volt hogy pl kismama felszallt senki nem adta at a helyett en meg a bal1-ből álltam föl, hogy valaki adja át a helyét vagy én adom át. (Persze a félbusz felugrott) de ezt párom is eljatszotta már.
Üdv 27N
2018. márc. 24. 11:30
9/11 Estádio de Felchút válasza:
@Tubarózsa ez tetszik :D
Más: egyre több fiatal, 30 alatti pilótát látok a BKK járatokon, csajokat is, némelyik full értelmes. Csak nem új a háerstratégia?
2018. márc. 25. 11:19
10/11 anonim válasza:
Én megmpndtam volna, hogy a SAJÁT munkájával törődjön és rólam szakadjon le.
NEM vagyok köteles felállni és nem is FOGOK háromezer cuccal magamnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!