Miért ez a megoldás, ha valami gond van a tömegközlekedési eszközön?
Az egyik pesti buszon hiányzott egy szerelőnyílás fedele. Felvették videóra és elküldték az újságnak.
Miért?
Ha ilyet látok nekem nem az az első, hogy mobilt ragadok és videózni kezdek, hanem odamegyek és szólok a vezetőnek - ennyi. A vezető leszállítja az embereket és visszaviszi a garázsba a buszt.
A másik eset:
valami vadember megrúgott egy idős embert a villamoson. A cikk szerint az idős embernek senki nem segített a villamoson, pedig vérzett és segítséget is kért. Az elkövető elszaladt. Erre a cikk másik fele arról szól, hogy a járművezető felelősségét taglalják.
Az elkövető nem kerül már szóba, és az utasok segítségnyújtásának hiánya sem. A villamoson nem volt kamera, úgyhogy a rugdalózó ifjú titánnak bottal üthetik a nyomát. Az utasoknak is. Maradt a vezető.
Nekem az az érzésem, hogy nem a dolgok megoldását keresik hanem elő akarnak állítani valakit.
Ettől kinek lesz jobb?
Hogy nyilvános lett a buszos videó, attól mi oldódik meg?
Ha előveszik a villamosvezetőt, attól meglesz a verekedő drogos?
Mert felelőst kell találni, hogy a buta nép megnyugodjon.
Ugatni minden állampolgár tud, de ha meg kellene mozdulni a köz érdekében, azt már nem. "Há há de mér pont én. Itt vannak ennyien". Kb ez a hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!