Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kb egy eve van hajtasim, de...

Kb egy eve van hajtasim, de felek a varosban vezetni. Mindig orszaguton vezetek ott nincs gond. Valami megoldas?

Figyelt kérdés
a paromm octaviajat vezetem,havonta ketszer megyunk az anyosekhoz ami 400 km.ebbol 100 km-t szoktam en vezetni kb.neha tobbet.mar nagyon jol megy a vezetes,de csak akkor erzem biztonsagban magam ha gyorsan megyek,amint lassitanom kell mar felek,milessz ha nem allok meg idoben,ha nem szamitom ki jol a tavolsagok es nekimegyek a szembelevonek.vezettem mar 1-2-szer egy kis varoskaban kicsit,de nagyon feltem.foleg hogy elveszek a kocsiban.nagyon alacsony vagyok es ugy erzem mintha a kocsi vezetne engem.hogy gyozzem le a felelmem?az orszaguton ha legalabb 90-100 megyek semmi bajom,elozok kamionokat is.jol mennek a kanyarok,stb.
2014. márc. 19. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Szlovákiából ír a hölgy! Nekem is volt bnőm onnan, ő is így hívta a jogosítványt. :)

Válasz: Anyukám azt mondta régen, először lassan tanulj meg vezetni. Octavia-n biztos jó fék van, szóval a féktől nem kell félni! Úgyis te döntöd el azzal, hogy mennyire nyomod a pedált.

A megoldás az, hogy minél többet kell vezetned, mivel úgy fogod megtanulni.

A magasságoddal kapcsolatban: nem tudom állítható-e az ülés, azt kellene felemelni, úgy, ahogy neked jó. Ha ilyen lehetőség nincs, akkor meg csináld azt, mint az én oktatóm régen. Velünk is volt egy alacsony lány, az oktató egy összehajtott plédet rakott a vezetőülésre neki. :)

2014. márc. 19. 19:38
 2/4 A kérdező kommentje:

igen,szlovak vagyok :)

a buta valaszokra nem reagalok....

nem lehet allitani az ulest.

hallottam hogy a gyakorlat teszi a mestert,de ott van az a de!

a parom probal segiteni,gyozkod h vezessek varoson belul is,h nem lesz gond hiszen szerinte mindent tudok,a tanarom is elegedett volt.ez normalis amugy kezdo vezetoknel?

2014. márc. 20. 00:27
 3/4 anonim ***** válasza:
szerintem normális. :) én budapesten tanultam vezetni, kb 2 hete van meg a jogsim. ÉS sajnos tényleg úgy tanulsz meg vezetni, hogy minél többet mész. Én minden nap munka után elmegyek vezetni egyszer, és még este egyszer. Egyenlőre csak ott vezetek ahol lakunk, amelyik utcákat ismerem, de minden nap egyre ,,távolabb" merészkedek a lakóhelyünktől. Nekem amúgy egyedül jobban megy a vezetés, mintha ül mellettem valaki, viszont minden elindulás előtt azt érzem, h jobb lenne ha ülne mellettem valaki,mert biztonság érzetet ad, aztán mikor már egyedül vezetek rájövök, hogy így jobb, így nem szól bele senki, csak a forgalomra tudok figyelni, stb.... most hétvégére tervezek egy nagyobb utat, ami már más kerületekre is kiterjed. Szerintem szépen lassan próbáld meg Te is, először csak este menjetek ki, és olyan helyre ahol fejből tudod, hogy melyik sávba kell besorolni ha kanyarodni akarsz, hol van jobbkezes utca, stb.... aztán meglátod, a 3dik nap már tök nyugodtan fogsz beleülni az autóba
2014. márc. 21. 13:58
 4/4 anonim válasza:

heló testvér!

a félelem legyőzésére az egyetlen mód ha belemész. igen izgulni és izzadni fogsz igen remegni fogsz, fogadd el.

csak elfogadás által tudod átlényegítenia félelmet.

Nek tíz éve van jogsim nagyvárosban még mindig parrantok ha nagya forgalom. autókázni legjobb csendes kányelmes helyen!

2014. ápr. 2. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!