Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A budai villamosvonalak...

A budai villamosvonalak tényleg kulturáltabbak?

Figyelt kérdés

... Mert ezt nem tudom elhinni így, ebben a formában.

Az 59-es, 61-es biztos az átlagnál kulturáltabb, a 28-as, 24-es nagyon rossz valóban.

De a 19-es, 49-es (budai szakasza) miért lenne kulturáltabb, mint a 69-es, az 1-es vagy a nagykörúti pesti szakaszai?

2017. dec. 28. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Hát, nem tudom, de többször megfigyeltem a 4-6-oson és az 1-esen is, hogy a problémás utasok többségében Pesten szálltak fel is és le is. Meg általában a pesti szakaszon van tömve a villamos, a budai oldalon sokkal szellősebb.

Szóval valami van benne.

2017. dec. 28. 20:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Az 1-es villamos nem szellősebb a budai oldalon, illetve időpontfüggő. Észak-Budán nagyon zsúfolt, bár nem tudom, hogy most a 3-as metró felújítása miatt hogyan alakul; a dél-budai szakasz időpontfüggő, de van, hogy púposra tömött mindegyik...

A 47-es, 18-as stb-n is látni érdekes eseteket...

Például az Etele út/Fehérvári útnál leszédelgett egy büdös részeg 50-60-as férfi. A villamoson még ott maradt a társa...

Vagy készülődtem leszállásra és egyszercsak büdös jött valahonnan...

Budán (is) rengeteg a hajléktalan.

Ott nem villamosoznak? Csak a 62-esre szállnak fel, Budán nem?

Rosszarcú alakok is vannak...

2017. dec. 28. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát a 61-esen is volt hogy végigfolyt a csöves húgya a villamos teljes hosszában.

De azért szerintem a budai oldalon ritkábbak az ilyen esetek, ahogy az ordítozó drogosok, cigányok és egyéb népségek is ritkábban fordulnak elő.

Persze nincsenek erről statisztikai adataim, de én így figyeltem meg. (lehet, hogy rosszul)

2017. dec. 28. 21:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Buda is egyre rosszabb... Vagy csak kezdek hozzászokni és azért tűnik fel - akkor viszont nagyon jó.

De hajléktalan tényleg rengeteg van és egyéb...

2017. dec. 28. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én a fasorban is szoktam találkozni kellemetlenebb utastàrsakkal. Nem érzem sokkal jobbnak a helyzetet Pesthez képest.
2017. dec. 28. 21:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Én ha járok villamossal Budán akkor én mindig a 17,19,41-gyel szoktam járni, ezeken sose látok rossz embereket. Az 1-es villamoson se szoktam látni,Pesten is leginkább a VIII.-XIV. kerületi részeken.
2017. dec. 29. 10:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Ott lakom a VIII. szélén. Igen jó környék és folyamatosan fejlődik, de évtizedek óta. Az 1-es nálunk tényleg egy katasztrófa sajnos. Csúcsforgalomban nem, de azon kívül.... X., Hős utca, Kőbányai úti még meglevő kínai piac stb nyalánkságok miatt.

De a 17-es déli szakasza se úri szakasz.

2017. dec. 29. 11:27
 8/9 anonim ***** válasza:

17-es déli szakasza nem "úri" hanem átlagos.

Nagyrészt családos emberek, fiatalok, idősek használják. Akad néha 1-1 csöves, roma de azért elenyésző a számuk egy 4-6-os vagy 1-es keleti szakaszához képest.

1-es villamos Déli része is egészen normális. Kétféle embert látok, fiatal irodistákat, meg utazó fiatalokat a Népliget és irodaházak miatt, és "rossz arcú" de átlagosan viselkedő munkás embereket akik a környező építkezéseken, gyárakban dolgoznak, ingáznak. Csöves, cigány is mindig akad, de az össz néphez képest elenyésző a számuk. Plusz időseket, családosokat.

De mondjuk egy határ útról induló villamoson már erősen megnő a természetesen aránya bőrűek aránya. Vagy az 1-es villamos Népligettől Árpád hídig sokkal nagyobb putri.

2017. dec. 29. 13:18
 9/9 anonim ***** válasza:
A budai részeken egyrészt tényleg kevesebb a "problémás" utas, másrészt az 59,61 és az 56-os jó részét Szépilona kocsiszín adja, ahol érdekes módon ki tudják takarítani a villamosokat.
2018. jan. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!