Ti mit csináltatok volna a 86-ossal?
Mikor a fonódót átadták semmibe se telt megszűntetni, értékes átszállási kapcsolatokat veszítve a Pacsirtamező utca - Szentendrei út nyomvonalon. Eltöröltek egy jelentős É-D-irányú összeköttetést, melyet csak részben pótolnak a villamosok. A pótlás fennmaradó részét a 86-os megkurtított változatával, a 15-20 percenként járó 109-essel, valamint a csak csúcsban, a Bogdáni út - Kolosy tér közötti szakaszon nagyrészt üresen közlekedő 111-essel "oldották meg". (A 9-es busz, mely korábban is párhuzamos volt a 86-ossal az említett szakaszon, jelenleg csúcsban közel 100%-os kihasználtsággal közlekedik.)
Az én javaslatom az, hogy - akár gyorsjáratkét - a Műegyetem rkp. - Kopaszi gát nyomvonalra kellett volna csak áthelyezni, mely mai napig teljesen lefedetlen. A Petőfi híd, budai hídfő pedig vészesen túlterhelt.
Az észak-budai helyzetet nem látom át, de a dél-budai közlekedéssel kapcsolatos véleményeddel 100%-ig egyet értek. A Petőfi híd, budai hídfőre tényleg túl nagy terhelés hárul, és arrafelé kb. semmi más értelmes nem közlekedik. Nem tudom, ezzel miért nem foglalkoznak az illetékesek.
Egyébként a fonódó is teljesen kiszámíthatatlan, mert a villamosokat autósok akadályozzák jelentős részen.
Teljesen egyetértek #2-es. A fonódó papíron jól működik, a valóságban kevésbé. Nem egyszer jártam már pórul vele (lassú, kiszámíthatatlan közlekedés).
A Fonódó II projektet erősen támogatom, csakhogy arról is elfogyott a pénz, de minden hülyeségre meg maradt (Új Duna-híd, margitszigeti teniszakadémia, Pancher Aréna, stb.). Kész csoda, hogy a 3-asmetró felújítása elkezdődött!
A 86-ost abból a szempontból szükségszerű volt megszüntetni, hogy a rakparton megszüntetett parkolókat a Fő utcában pótolták a buszsáv megszüntetésével.
A fonódó tudna jobban is működni, csak az a baj, hogy ekkora kapacitást nem bírnak kiszolgálni a mostani végállomások, így bővíteni kb. majdnem az összeset. Másrészt pedig az elmúlt 2 év tapasztalatai alapján lehetne némi korrekciót végezni a menetrendben és a járatokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!