Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti is észrevettétek, hogy a...

Ti is észrevettétek, hogy a vonatállomásokon rettenetes wc-k vannak? Külföldön is ez van?

Figyelt kérdés

Nincs rajta ülőke, csak egy gödör, minta pottyantós wc-ben. Valamint a fos 50 árnyalatát kötelezően kiszagolhatom. Undorító🤢

Ha nem kellett volna nagyon pisilnem, be sem teszem oda a lábam.

Még 2 óra után se tudok enni, annyira undorító volt.

2017. dec. 14. 16:48
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

A világon mindenütt így van. Jártam sok felé, de ma már inkább bemegyek egy kávézóba de nem használom a vonatállomás budiját.

Egyébként ázsiai országokban ( még Japánban is) sokszor a vonatállomásokon a wc nem áll másból mint 2 kapaszkodó, és e földön egy lyukból. Segítségül a földön van 2 bemélyedett lábnyom ahová állhat és így könnyebb a célzás. Elvileg. Gyakorlatilag a lyukat körbeszarják..

2017. dec. 14. 17:00
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Ezért a vonaton vagy bev.centrumokba vizelek , este pedig útközben simán parkba vagy füves bokrok mögött....
2017. dec. 14. 17:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Gyerekek, Ázsiában olyan WC-k vannak, a háznál is. Ezt tudjuk.

De mondjuk Ausztriában is így van?

Komolyan inkább én is beülök egy kávézóba, de ezt többet nem. Modt is kavarog a gyomrom a fos szag miatt.

2017. dec. 14. 17:08
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Ausztria az egy más világ, Magyarország hozzá képest Mordor.

Próbálj meg kijutni Bécs városába, le fogsz döbbenni, hogy ott milyen állapotú retyók vannak. Kezdjük ott, hogy az osztrákoknál ingyenes nyilvános WC kb. nincs, mindegyik csak aprópénzzel vehető igénybe. Szerintem már ezzel sokat elárultam. ;]

Szóval az, hogy "a világon mindenhol ez van", egy ordasan primitíven általánosító baromság. :D

2017. dec. 14. 17:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában is ugyanolyan mocskos a mosdó a vonatállomásokon. Németországban, Angliában, Franciaországban is. Egyedül Prágában volt tiszta a mosdó a vasútállomáson. Meg is lepődtem.
2017. dec. 14. 17:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Én Krakkóban voltam, és én is ledöbbentem. Imádom azt a várost.

Jártam Bécsben is, igen még a Mekiben is pluszban kérnek aszem 50 centet a mosdóért.

De inkább ez, tényleg.

Bár egyik helyen se vonattal voltam.

2017. dec. 14. 17:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogtok lepődni, de Békéscsabán a felújítás óta nagyon szép WC van, és ahogy láttam, karban van tartva rendesen. Őszintén nem is gondoltam volna, de egyszer muszáj volt bemennem, és kellemesen csalódtam :D Persze ez a kivétel, ami erősíti a szabályt.
2017. dec. 14. 19:04
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

"Ausztria az egy más világ, Magyarország hozzá képest Mordor. "

Hagyjátok már ezt az Ausztria istenítést, Ausztriában megállsz az autóval egy benzinkútnál, fejenként 70 centet kell kipengess azért, hogy pisilhess. Full bűz és kosz a WC-ben, sokszor papír sincs, a kézszárító nem működik. Ehhez képest átjövök Magyarba, az M1 és M3 mentén végig olyan WC-k vannak a kutakon, hogy nagyítóval kell keresd a koszt, és nagyrészt ingyenes is (pár helyen kell 100 ft-t fizess).

A vonatállomások pedig a világon mindenütt lepukkantak.

2017. dec. 14. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nincs általánosan igaz állítás e témában, mert sok tényezőtől függ, hogy egy adott mosdó tiszta-e vagy sem.

Minden országban találkoztam már olyan vécé el, ami akár tök ingyenes is lehetett, mégis meg volt szervezve a rendszeres és igényes takarítása, míg mindenhol volt olyan is, ami akár egy elsőre kulturált állomás vagy épp étterem/kávézó mellékhelyisége, aztán hegyekben áll bent a szår. Elég egy hasmenéses vészhelyzet és még a kultúremberek is mellészårnak, a legigényesebb országban is, ez ilyen.

2017. dec. 15. 07:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Svácjban elég tiszták, bár még mindig inkább megyek el a vonaton, ott még nem tapasztaltam semmi negatívat.

Van papír bőven, kéztörlő, nem volt összeszarva, stb.

2017. dec. 16. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!