Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Észrevettétek, h lehúz a MÁV?!

Észrevettétek, h lehúz a MÁV?!

Figyelt kérdés
Mostanában kezdtem el sokat utazni munkaügyben vonattal. Úgy szoktam venni a jegyem, h Debrecenből Kisvárdáig egy 50%osat start klub kártyához, ez 930 ft. A minap Nyíregyházán vásároltam épp elővételben, amikor véletlenül nem mondtam, h Debrecentől kérek jegyet Kisvárdáig és a nő Nyíregyházától adta, 420 ft volt. Aztán mikor észrevettük, akkor kaptam egy másik jegyet, Debrecen-Nyíregyháza között, ami 465ft volt. Ha ezt összeadjuk 885, akkor mégis hogy a fenébe is van ez?!!!!!!
2013. szept. 12. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a gyorsvonati pótjegy kavar be?
2013. szept. 12. 17:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, én pl a MÁV start kártyás vagyok, így utazom 50%os jeggyel és rám nem vonatkozik, a kártya miatt a pótjegy.
2013. szept. 12. 17:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Sőt, mielőtt a pótjegyet bevezették én már 930at fizettem ezen a vonalon
2013. szept. 12. 17:24
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

A Debrecen - Kisvárda szakasz 92 km, ami díjszabásilag 100 km, ez kerül 930 Ft-ba.

A Debrecen - Nyíregyháza 49 km, ami díjszabásilag 50km, ez kerül 465 Ft-ba. A Nyíregyháza - Kisvárda szakasz 43 km, ami díjszabásilag 45 km, ez kerül 420 Ft-ba.

Tehát a teljes Debrecen - Kisvárda táv díjszabásilag 100km, addig a Debrecen - Nyíregyháza és Nyíregyháza - Kisvárda táv díjszabásilag csak 95 km. Ebből adódik a minimális spórolás...

Itt ellenőrizhető: [link]

és [link]

2013. szept. 12. 17:47
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Magyarán csak azt akarom mondani, hogy nem elnézték vagy elszámolták, hanem tényleg olcsóbb így.
2013. szept. 12. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a zónatarifa miatt van így, de szabályosan nem oszthatod meg a menetjegyedet, hacsak nem szakítod meg az utazásodat. Nem is biztos, hogy ebben a formában el fogják fogadni.

Amúgy meg néha az államot húzzák le: volt, hogy két db. 50 százalékos jegyként adtak ki nekem teljesárú jegyet, ami után duplán veszik fel az állami árkiegészítést...

2013. szept. 12. 18:29
 7/7 anonim ***** válasza:

"ami után duplán veszik fel az állami árkiegészítést..."

Helyesen: duplán vennék fel. De nem veszik fel. Mert az állam nem a jegyek alapján fizet, hanem egy hasra ütött darabszám után. Ami (dobpergés-meglepetés) sokkal kevesebb mint a ténylegesen kiadott menetjegy darabszám.

Így gyakorlatilag nem oszt nem szoroz...

2013. szept. 12. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!