Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Észrevettétek, hogy sok autós...

Észrevettétek, hogy sok autós szarik a folytonos csíkra?

Figyelt kérdés

Én külföldön lakom, de itt jogsi elvonás jár, ha folytonos csíknál előzöl. Úgy vettem észre, hogy Magyarországon az emberek nagyon nem nézik...

A másik meg, hogy miután a lámpa átválott pirosra még 1-2 autó átmegy. Miért nem lehet várni?

2009. aug. 22. 00:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sietnek. Megy a buszuk biztos :)

Büntetés itt is járna mindkettőért. Csakhát nem állhat minden záróvonalnál egy rendőr.

2009. aug. 22. 01:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez Magyarország azért, itt mindenki úgy siet mintha az élete múlna rajta...
2009. aug. 22. 01:06
 3/11 anonim ***** válasza:
21%
Mert megesik, hogy egy-egy f@szfej képtelen észrevenni a városhatár tábláját, és 50-nel mennek városon kívül is. És,ha csak ott adódik hely megelőzni, ott előzik meg. Külföldön jóval kevesebb a tötymörgő suzukis papi.
2009. aug. 22. 01:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt a kresz többi szabályát sem tartják be :

- nem indexelnek előzéskor vagy sávváltásnál vagy megállásnál...

- simán előznek jobbról...

- gátlástalanul és folyamatosan mobiloznak vezetés közben...

- mennek, mint az állat, kicsit sem érdekel senkit a sebességhatár betartása...

- itt a lámpa sem számít, gátlástalanul mennek át a pirosban is...

Arról már nem is beszélek, hogy sokan azt hiszik, a volán mögött akárhogy viselkedhetnek : rögtön az anyját szidják annak, aki nem indul el azonnal előttük a lámpánál, vagy nem úgy vezet, ahogy ők elképzelik...

Szigorúbban kellene az ilyeneket büntetni, akár jogosítvány bevonásával is, talán kevesebb lenne a szabálytalankodó!

2009. aug. 22. 02:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a nagypapi 50-nek tötymörög előtted - tehát lassítja a forgalmat -, az még nem jogosít fel téged arra, hogy a szabályokat áthágva a záróvonalon keresztül előzd meg, mert azzal te is szabálytalanságot követsz el, és mások életét is veszélyezteted. Nézd meg, hol van záróvonal felfestve. Nem díszből van. Vagy a kanyart nem lehet belátni, vagy bukkanó van, azért nem látod be, vagy éppen hídon vagy. Hídon meg balesetet okozni kétszeresen is egészségtelen, mivel mindkét irányba megbénítod a forgalmat.

Egy szó, mint száz, azzal senki nem követ el kihágást, ha lakott területen kívül is lassan megy. De ha te záróvonalon előzöd, te már elkövetsz. És nem mindig a bírság a legrosszabb, ami történhet.

2009. aug. 22. 03:51
 6/11 anonim válasza:
20%

Ha a nagypapi városon kívül 50-nel megy az ugyanolyan veszélyes mintha más 120-szal menne! Az egyik első doldog amit tanítanak az, hogy vedd föl a forgalom ritmusát!

Az ész nélküli vezetés a veszélyes, nem az, ha valaki figyel, de 110-zel megy vagy átlép egy záróvonalat úgy, hogy azzal senkit sem veszélyeztet!

2009. aug. 22. 07:47
 7/11 anonim ***** válasza:
megmondom őszintén, hogy én is előzök záróvonalon. Körülnézek és ha belátom a kellő távolságot, akkor előzök. Igazából sose a vonalat nézem, hanem hogy belátom-e a szakaszt. Viszont nem előzök forgalomtól elzárt területen, kanyarodósávban, stb mert az sztem is életveszélyes.. Agyorshajtásról szintén annyit, hogy annyival megyek, amennyivel a belátható útszakasz felén belül meg tudok állni és biztonságos is (településen belül amúgy sose megyek 60nál többel, mer bárki kiugorhat elém) nah nekem ennyi volt a véleményem..
2009. aug. 22. 09:03
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Kössz a lepontozást... soha nem előztem még kanyarban vagy hídon, és nem is fogok. Ellenben sok helyen előfordul,hogy egy balra kanyarodó sávnak van felfestve a záróvonal, és ha azt senki se használja, ott megelőzöm. Az ötvennel vánszorgó autós még jóval rosszabb,mint aki 110-zel megy, mert az egész mögötte jövő sort idegesíti, és előbb-utóbb lesz egy vadbarom, aki kilő mellőle abban a pillanatban, hogy eléggé ideges lesz. Na ANNAK az embernek nem fog számítani, hogy épp hol van. Én inkább az ilyenek miatt húzok el, mert nem egyszer volt már,hogy majdnem ottmaradtam azért, mert ő elém akart bejönni, és épp hogy tudtam szorítani egy autónyi helyet.

De,persze,biztos nektek van igazatok, közveszélyes vagyok, mert egy üres balra kanyarodó sávban 110-zel megelőzök egy 50-nel közlekedő olyan embert, aki talán havonta egyszer kihozza a kocsiját a garázsból, és akkor is megy vele 60 kilométert kábé.

2009. aug. 22. 10:15
 9/11 anonim válasza:

07:47-es vagyok.

Osztom a véleményeteket, utolsók. Nem a dinamikusan közlekedőkkel van a gond, hanem azokkal akik félnek vezetni, nem használják a visszapillantó tükröt (pl. ráelőzés), nem tudnak kanyarodni (pl. főúton állóra fékez, hogy bevegyen egy enyhe kanyart), stb. Pár évente igenis alkalmassági vizsga kellene vezetésből, és ha valaki nem felel meg annak ne legyen jogosítványa! Túl sokan vezetünk ebben az országban...

2009. aug. 22. 10:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindegy... én tudom, hogy nem leszek táblán, hogy "Őket is hazavágták..." és sztem 7:47-es se. Ti meg nyugodtan várjátok ki nappal egy városon kívüli főúton, hogy épp elfogy a szembeforgalom, de addig hatszor fog titeket életveszélybe sodorni valami nagyobb autóval közlekedő barom.
2009. aug. 22. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!