Milyen autós "jelzéseket" ismertek? Mit kellene megtanulni vagy visszahozni a köztudatba?
Apuék mesélték, hogy régen jelezték a szembejövőnek, ha jön a rendőr vagy hogy a jobbra indexszel lehet mutatni a másiknak, hogy előzhet.
Ilyenek manapság is vannak? Milyeneket ismertek? A "sima" megköszönésen kívül (elakadásjelző felvillantása).
A rendőrre figyelmeztetés ma is működik. Persze hozzáteszem, már sokkal kisebb arányban. A kevésbé jóindulatú autós társak nem fogják magukat azzal fárasztani, hogy a másiknak felhívják a figyelmét. Akik már az indexet sem szivesen használják...
A jobbra indexeléses "előzhetsz, nem jön szembe semmi" jelzés is ritkább. Leginkább a lassan haladó teherauósok, buszosok teszik meg, akik mögül nehéz kilátni.
Szóval ezek még működnek a mai napig, csak valamivel ritkábban.
Fénykürt villogtatva + ujjal körözni: Rendőrök vannak kint
Fénykürt hosszan nyomva: nézzél rá a műszerfaladra mert valami baj van.
Jobb index: előzhetsz
középső ujj jellegzetes mutogatása: k*rvaanyád
De jó fejek vagytok mindannyian !
Hogyhogy nem találkozom veletek pedig lecsavarok vagy százezret évente ?!
Ámbár az utolsóval néha mintha mégis ...
:))
Hali!
rendőrt én is jelzem a többieknek,
jobbra indexelni nem szoktam(mármint hogy mehet elözni) mivel nincs olyan nagy autom h ne látni átrajta.:D max, lejjebb huzodok, férjem buszos ő viszont mindig indexxel ha lehet menni(bár van mikor mögötte a sorban kb az 5. indul meg:D) hosszan refivel akkor szoktam rávillágitani a másikra, ha lámpa nélkül jönn(amikor kéne lámpa) v ugy maradt a refije, ill. ha forgalommal szembe parkol tompitottal, nekik is villogok h kapcsolja le. (meg magamba szidom is:D)
ill. amikor megyek be egy körforgalomba és nem megyek ki rögtön az első kijáraton hanem csak odébb, és sokan jönnek akkor szoktam balra indexelni, jelezve a többinek hogy nem "elé akarok bemeni" hanem áthajtani a körforgalmon.
üdv 21N
Utolsó:
Ezt a körforgalomban való balra indexelést remélem nem tudod elterjeszteni mert bosszantó,zavaró és értelmetlen.
Azt jelezd indexelve amit tenni szándékozol és ne azt amit nem !
tegnap 21.28nak: pedig fogom továbbra is használni!
10percig is állhatok a körforgalomba, mire elfogy a sor, vagy mire lesz vkiben egy kis empátia, és beenged. amint kiraktam az indexet balra, szinte azzonnal mehetek.
de ha már körforgalom: az nem gond ha vki megb*szik indexelni, hogy elhagyja a körforgalmat? vagy amikor megy és folyamatosan balra indexel, mikor már bent a körforgalomban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!