Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapest tömegközlekedése más...

Budapest tömegközlekedése más szerint is irtó lassú?

Figyelt kérdés

4 hónapig bringával közlekedtem és hát elég nehéz visszaszokni...

Télen annyira nem alarok bringázni, ha állok megfagyok, ha megyek, megsülök, az utak csúszhatnak és sok az orvos/elintéznivaló, idő lekötni a bringát mindig, lepakolni róla...

A fonódó villamoshálózat egyik tagjával közel 40 perc volt az egyik kerület közepéből a szomszédos kerület közepébe kaputól-kapuig. Tehát Dél-Budáról Észak-Budára mennyi lehet? Másfél óra? Itt még alternatíva se igen van.

Még ment az 1956-os villamos. Móriczon eltekertem mellette, örültem, hogy látom. A Madách téren már leszálltam a bringáról, akkor ért be ez a villamos. Gyorsabb voltam ugyanazon az útvonalon, mint egy gépesített jármű?

A metróközeli melóhelyemről a metrós Örs 40 perc volt, a metróközeli otthonomtól ugyahhoz a metróhoz közeli budai célpont 45 perc.

Bringával átszállás nélküli útvonalakon jellemzően a BKV-val azonos idő alatt értem oda míg átszállásos útvonalakon néha feleannyi idő alatt.

Autós munkatársaim állítólag csúcsforgalomban is gyorsabbak a BKV-nál.

Más szerint is elviselhetetlenül lassú a BKV?

Külföldi nagyvárosokban is ilyen lassú?

2017. dec. 10. 10:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A villamos ott is lassú, ahol zúzottköves pályán dönget 50-nel. Részben a sűrűn levő megállók, részben a kövi szabad megvárása, részben az ajtófeszegető utastársak miatt.

Talán az 1-es villamos elviselhető, jelenleg nagyrészt tud 50-nel menni, a megállói ritkásabban vannak és nem minden megállóban vár kövi szabadot. Sok megállója szerencsés is, Budafoki út, Infopark, Közvágóhíd, Ferencváros vá. észak felé, Albert Flórián út dél felé - nincs is közúti jelzőlámpa, kereszteződés.

Ezt a járatot is lenyomja egy kevésbé egészséges / edzetlenebb bringás is azonban.

2017. dec. 10. 16:47
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
A hozzászólók többségéhez hasonlóan magam is elégedett vagyok a hálózat lefedettségével, a járatsűrűséggel, míg a járatok sebességét alacsonynak tartom. Én sokkal több helyen szeretnék előnyben részesítést látni mind a lámpaprogramok tekintetében, mind külön forgalmi sávok, behajtasi tilalmak stb tekintetében. Én Zuglóból Angyalföldre járok és 45 percet utazok, ami autóval a reggeli csúcsidőben hasonlóan hosszú út, de más periódusokban csak 15-20, ahogyan bringával is csak 20-25 (igaz, csak akkor, ha átgurulok tilosban egy vasúti átjárón...) Szóval volna hová fejlődni.
2017. dec. 10. 21:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Rákosrendezőn? ;)
2017. dec. 10. 21:54
 14/17 10 deka farhát ***** válasza:
Londonban pl. kifejezetten szar buszozni, főleg a belvárosban. Ott kizárólag a metró jöhet számításba.
2017. dec. 11. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:
A buszokat lassan tolják az utasok :)
2017. dec. 11. 20:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A buszközlekedéssel ekkora gépjárműforgalom mellett túl nagy csodát nem lehet tenni. A villamosokat még a jelenlegi infrastruktúra mellett is lehetne gyorsítani. Mindössze némi jogszabály és szemléletváltásra lenne szükség. Vagyis pl az 1-es-en -meg 1-2 másik vonalon is- nyugodtan mehetnének 50-nél gyorsabban a tuják. Olyanról már nem is beszélve, hogy azért, mert huszon valahány éve a Vajda P. utcánál a 24-es 50-el befordult, és bement a patikába, nem kéne minden váltón és keresztezésben gyök 2-vel menni. Meg kellene szüntetni a felesleges lassújeleket Tehát: ha a villamosnak elsőbbsége van, ugyan nem kéne 25-ös vagy 30-as tábla, mert sok a hülye sofőr. Lehetne még hossza sorolni.
2017. dec. 11. 22:03
 17/17 anonim ***** válasza:
57%

Budapest egy szar.

Lassú, lerohad sokszor, vagy várni kell félórát is a buszra. Ha kiesik, akkor a pótlás halál - mind szervezettsgében, mint menetsűrűségben.

A háv okés, a metró is, ha nem gyullad ki vagy hal meg, de elég fél centi hó és a MÁV lebénul.

Szánalmas.

2017. dec. 16. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!