Budapest tömegközlekedése más szerint is irtó lassú?
4 hónapig bringával közlekedtem és hát elég nehéz visszaszokni...
Télen annyira nem alarok bringázni, ha állok megfagyok, ha megyek, megsülök, az utak csúszhatnak és sok az orvos/elintéznivaló, idő lekötni a bringát mindig, lepakolni róla...
A fonódó villamoshálózat egyik tagjával közel 40 perc volt az egyik kerület közepéből a szomszédos kerület közepébe kaputól-kapuig. Tehát Dél-Budáról Észak-Budára mennyi lehet? Másfél óra? Itt még alternatíva se igen van.
Még ment az 1956-os villamos. Móriczon eltekertem mellette, örültem, hogy látom. A Madách téren már leszálltam a bringáról, akkor ért be ez a villamos. Gyorsabb voltam ugyanazon az útvonalon, mint egy gépesített jármű?
A metróközeli melóhelyemről a metrós Örs 40 perc volt, a metróközeli otthonomtól ugyahhoz a metróhoz közeli budai célpont 45 perc.
Bringával átszállás nélküli útvonalakon jellemzően a BKV-val azonos idő alatt értem oda míg átszállásos útvonalakon néha feleannyi idő alatt.
Autós munkatársaim állítólag csúcsforgalomban is gyorsabbak a BKV-nál.
Más szerint is elviselhetetlenül lassú a BKV?
Külföldi nagyvárosokban is ilyen lassú?
A villamos ott is lassú, ahol zúzottköves pályán dönget 50-nel. Részben a sűrűn levő megállók, részben a kövi szabad megvárása, részben az ajtófeszegető utastársak miatt.
Talán az 1-es villamos elviselhető, jelenleg nagyrészt tud 50-nel menni, a megállói ritkásabban vannak és nem minden megállóban vár kövi szabadot. Sok megállója szerencsés is, Budafoki út, Infopark, Közvágóhíd, Ferencváros vá. észak felé, Albert Flórián út dél felé - nincs is közúti jelzőlámpa, kereszteződés.
Ezt a járatot is lenyomja egy kevésbé egészséges / edzetlenebb bringás is azonban.
Budapest egy szar.
Lassú, lerohad sokszor, vagy várni kell félórát is a buszra. Ha kiesik, akkor a pótlás halál - mind szervezettsgében, mint menetsűrűségben.
A háv okés, a metró is, ha nem gyullad ki vagy hal meg, de elég fél centi hó és a MÁV lebénul.
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!