A MÁV miért nem csinál "csendes vagonokat"?
...ahol nincs telefonálás, hangos zenehallgatás, gyereküvöltés, kiabálva beszélgetés, ilyesmik?
Sokan örülnének szerintem, ha tudnának olvasni, tanulni, pihenni a vonaton..
Miért nincs még ilyen? Nincs terv róla? Nem lehet valahol javaslatot tenni nekik erre?
Miért kéne mimdenkinek csendben lenni? Éppen ez a lényeg, hogy legyen választék.
De oké, majd nem járok be suliba, vagy veszek magamnak autót 15 évesen, biztos vezethetem, meg megírhatom benne a leckémet hazafele..
Alap hogy van nálam fejhallgató, de ha nem akarok megsüketülni a zenémtől, akkor beszűrődnek az ilyenek. Szuper a zajszűrős füles, régi álmom, de nincs rá pénzem, nagyon drágák..
Otthon írom, de jobb lenne, ha a napi 2x másfél óranvonatozás nem elcs€szett idő lenne, ami után még pluszban kell otthon csinálnom..
De mondd már meg hogy miben lenne az neked rossz, ha a vonatokon lenne egy kocsi, ahol csend van? Ha nem akarsz nem ülsz oda, akkor nem kell "kussban lenni".. akkor téged miben korlátozna? Vagy csak élvezed ha másnak rossz? Nem értelek.
Én egyetértek a kérdezővel, és igen, hajlandó lennék akár plusz pénzt is fizetni ezért ingázás és nagyobb utak alkalmával is. Bár azt nem értem, miért kéne, mert valószínűleg lenne akkora igény rá, hogy szimplán valaki ide, valaki oda vesz jegyet. A komfortérzeten sokat javítana, és szerintem lehet több olyan ember választaná a tömegközlekedést, akinek a nyugalom hiánya és "lutri utastárs" komoly gond.
Nagyon kellemetlen 60-180 percen keresztül hallgatni Jucika hangos trécselését telefonon Mucikával, a cigányhifit, a laptopon lejátszott hangos sorozatot vagy az egész úton 100dB-lel sztorizgató embereket... Nem légyzümmögést vár senki, hanem ezeknek a jelenségeknek a minimálisra szorítását.
Egyébként sok mindent elárul a dologról, hogy ez nem egy kósza ötlet, hanem több helyen létező dolog, érdemes "quiet zone/coach" címszavak alatt keresgélni.
Kérdező: Magyarországon szerintem nem lesz ilyen egyelőre. Kulturáltabb országokban is vannak problémái a quiet zone-nak, itthon meg csak nevében lenne más egy ilyen kocsi. Nem vagyunk eléggé tekintettel egymásra.
"Ha ennyire nem felel meg úri igényeidnek a tömegközlekedés ezen formája akkor béreljetek autót safőrrel kb..."
Fizeted nekem? Mert akkor örömmel benne lennék!
"azt nem vártam el soha, hogy mindenki kussban legyen"
Idéznéd, hogy én hol írtam, hogy elvárom, hogy mindenki kussban legyen?
"Ki ellenőrizné? Ki tartaná be?"
Minden vonaton van kalauz, ő tartatja be a többi szabályt is, akkor ezt is be tudná.
Még mindig nem írta le senki, aki leszólja az ötletet, hogy neki pontosan miben is lenne ez rossz. Még mindig kíváncsian várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!