A múltkor álltam a sorompónál, jött egy vonat szépen lassan. Húzta egy traktor. Elment előttünk, a vége még a sorompó mellett volt, és elkezdett tolatni, visszatolatott. Aztán meg felnyitották a sorompót és elengedtek minket.
Amíg felénk is voltak ipartelepek, addig itt is traktorral húzták be az állomásról az iparvágányra a vasúti kocsikat.
Sok helyre nem tud bejárni mozdony, és van olyan hely ami nincs nyitva éjjel, amikor a tolatós jár, így megoldják nappal traktorral.
2015. máj. 8. 20:02
2/7 anonim válasza:
Gondolom így oldották meg a tolatást (a vagonok állomáson belüli mozgatását). Feltételezem, hogy az adott állomáson vagy annak közelében nincs állandó tartalék e célra és emiatt inkább egy erre alkalmas módon átalakított traktort vetnek be.
2015. máj. 8. 20:02
3/7 anonim válasza:
Én régebben dolgoztam egy gyárban, ahol szintén egy átalakított traktorral oldatták meg a vagonok mozgatását. 3 műszakos munkarend volt, a legyártott gépeket vagonokba pakolták, és utána az iparvágányokon pakolgatták, és sorba rendezték. Mivel éjszaka és egész nap is folyt a munka, így gondolom nem igazán lett volna kifizetődő a mávtól bérelni egy mozdonyt kezelővel ilyen egy-egy vagon tologatásra meg összerendezésre. Mozdony csak akkor jött amikor tele volt pakolva az összes vagon és sorba rendezve. Akkor jött és elvitte.
2015. máj. 9. 08:49
4/7 anonim válasza:
Gondolom ilyen jellegű vagon rendezésre olcsóbb, praktikusabb a traktor, könnyebben átáll a sínek között, vagy a másik végére a vagonnak, és viszonylag elérhető dolog, míg egy mozdony kibérlése, vagy fenntartása sokkal nehezebb.
2015. máj. 9. 10:00
5/7 anonim válasza:
Olcsóbb és könnyebb megoldás. Sok helyen van vagy traktor vagy Unimog. Egyszerűbb, mert például nem kell váltásokkal szöszölni ha menni kell vele másik vágányra, stb. Simán átgurul és ennyi.
2015. máj. 9. 23:58
6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat! Okosabb lettem! :)
Egyébként sok építkezés zajlik ebben a városban, felüljárót újjáépítik, kerülőutakat is felújítják stb... Sétáló utat is megreformálják... Úgyhogy így érthető... És még síneket is csinálnak asszem. Viszont csak egyszer láttam ilyet, hogy traktor húzta a vagonokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!