Nincs elég buszsofőr Budapesten. Vajon miért? Miért nem jönnek arra rá, hogy sokan azért ódzkodnak ettől a munkakörtől, mert nem éppen életbiztosítás a budapesti éjszakában ebben a munkakörben dolgozni?
De ne keverd össze a kötött palyast a nem kötött pályással....
Azt meg mindig egyszerubb megoldani, mint egy autopalya, vagy egy fout automatizalasat....
A legujabb kamion9k vészfek asszisztense, olyan jol mukodik, hogy a tablaktol eljezdve a kihajton lassitó auton át, a fellüljáró arnyekara befekezett.... tehat meg ez is igen csak gyerekcipo..... lenyeg, hogy en az eletemben nem felek, hogy ez a technologia atveszi a helyemet.... nem felek, hogy 30 ev mulva munkanelkuli leszek.... pedig 29 vagyok csak en is...
"Miért nem jönnek arra rá, hogy sokan azért ódzkodnak ettől a munkakörtől, mert nem éppen életbiztosítás a budapesti éjszakában ebben a munkakörben dolgozni?"
Ugyan már, ezt komolyan gondolod? Miért, mi a probléma a budapesti éjszakában, egy buszsofőrnek?
A gond egyszerűen az, hogy fogynak az emberek, és főleg a fiatalok. A munkaképes férfiak sokan külföldön vannak, aki meg itthonmaradt, egyszerűen nem elég, ezért nagyon sok szakmában hiány van. Ilyen egyszerű.
Nekem meg van, dilgoznék is benne, de van eszem is....... amig ugyanannyi a fizu, mint annak az ooeratornak, akinek kevés a felelősege es csak 8 órát dolgozik.....
Ingyen jogsival az a baj, hogy ingyen van.....
Találkoztam pár ily3n emberrel, es bem véletlen tartanak ott ahol tartanak.....
Ez hülyeség hogy nem életbiztosítás. Alapvetően ritka esetben támadják meg pont a buszsofőrt, pont ugyanannyi esélyed van rá mint bárhol máshol az utcán.
Az viszont tény, hogy kell egy idegrendszer ahhoz, hogy minden nap hallgasd a sok hülyét reggeltől estig. Én napi 1-1 órát utazom, de az is leszívja az agyam.
A fő ok egyszerűen az (ahogy fentebb írták) hogy fogy az ország. Nem csak buszsofőrből nincs elég, hanem gyakorlatilag a létező szakmák 90 százalékából hiány van.
Alacsonyak a bérek, még az ígért 200k nettó is, ahhoz képest, hogy mekkora a felelősség, folyamatos a munkarend, egy-két idióta utas is akad stb.
Bár engem mondjuk viszont lehet meg tudnának győzni, ha lenne részmunkaidős foglalkoztatás is, mert még ha kevesebb pénzért is, de több szabadideje marad cserébe az embernek (Nagy igényeim meg nincsenek, amire szórnám a pénzt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!