Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi értelme van Budapesten,...

Mi értelme van Budapesten, amikor 1-2 percre követi egy busz vagy villamos a másikat, az első tömve van, a másodikon meg alig utazik valaki?

Figyelt kérdés
Amiket tapasztaltam: 9-es busz és 19-es villamos.
2017. szept. 27. 16:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 2 oka van:

1. Az emberek birkák és amint meglátják hogy nyílik az ajtó ösztönösen mennek felfele, mindegy hogy nem szálltak még le, mindegy hogy nem férnek fel, mennek és mennek.

2. Nagyobb csomópontoknál folyamatosan, hullámokban jön a tömeg. Például 4-6-os és metró csatlakozások. Hiába várok még 1 villamost, ha közben befut egy metrónyi ember és ugyanúgy tömeg lesz.

2017. szept. 28. 07:46
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg feltorlódtak, az utasok meg sokszor birkaként viselkedve mind fel akarnak szuszakolódni az első járműre, ami beáll a megállóba. Mentségükre szól, ha nem lehet látni, hogy a következő busz ilyen közel van, de én sokszor azt látom, hogy még ha kettő gyakorlatilag egyszerre áll be, akkor is az elsőre megy az emberek nagy része valamiért. Biztos megvan a logikája ennek is.
2017. szept. 28. 18:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Birkák vagyunk! Be-e-e-e-e!
2017. szept. 30. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!