Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van értelme, hogy Szeged és...

Van értelme, hogy Szeged és Hmvhely között villamos forgalom legyen?

Figyelt kérdés

Forrás:

[link]

2017. jan. 1. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Van.
2017. jan. 1. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a legmodernebb villamosokat futtatják, akkor van értelme.
2017. jan. 1. 13:32
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem nincsen. A 47-es főútnak köszönhetően 35 perc alatt el lehet jutni busszal meg kocsival is a 2 város egyik belvárosából a másikig. Van mikor 20 perces követési távolsággal indul buszjárat Szegedről Vhelyre. Ennek annyi értelme lesz mint a Déli Tisza hídnak. Ezzel a beruházással meg jó 10 éves szokás szerint nem gondolnak sok emberre, ilyen lesz például a Hódmezővásárhely szélén levő Kishomok. A villamos ketté szeli majd a területet, de le- felszállóhely elfogadható távolságon belül nem lesz. Algyő kap megállóhelyet, de gondolom azok meg majd elvárják, hogy busz vigye ki őket az Algyői Vasútállomásig, ahol lesz a tram trainnak a megállója.
2017. jan. 1. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Van. Egyrészt a tramtrain, mint közlekedési rendszer magyarországi meghonosítása miatt fontos ez a projekt, hiszen ma még hiányzik egy csomó jogszabályi feltétel, üzemeltetési kultúra és tapasztalat, valamint más régiók döntéshozói sem gondolnak erre, mint opcióra.

Másrészt a két település közötti sűrű buszközlekedés azt is mutatja, hogy van igény egy nagyobb kapacitású közlekedési eszközre is a két település között. Ma e tekintetben a belvárosokat elkerülő vasút kapacitása kihasználatlan, ezt lehetne jobban hasznosítani.

2017. jan. 1. 18:40
 5/7 anonim válasza:
49%
Van. Ha nem mozogna a pénz nem tudnák honnan kilopni
2017. jan. 2. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is van. Nagyon sokan ingáznak Vhely és Szeged közt, és az autók száma az elkövetkezendő években nem fog csökkenni, tehát idővel túl lesz terhelve a főút, ezen pedig segítene. Én már Szegeden élek, de pl. nagyon díjaztam volna anno, ha közvetlen járat vitt volna pl. a Plázához, a moziba.

Az, meg hogy a kishomokiaknak nem középen van a sín... A főút sincs, mégis járnak busszal, szóval nem értem. Algyőn pedig a vasútállomástól gyalog kb. 5 percre áll meg a busz.

2017. jan. 13. 04:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Van értelme, de akkor már villamosíthatnák azt a rövid vasúti szakaszt is, és járhatnának kétáramnemű szerelvények.
2017. jan. 14. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!