Mi a véleményetek a leendő 100E járatról?
Aki esetleg nem olvasta: Deák tér - (Astoria) - Liszt F. Airport
Nem rossz a név? 100-as már van, ennek semmi köze nem lenne hozzá. Szerintem a 0E találóbb jelzés, ezt könnyű megjegyezni, nem téveszthető össze, és nem foglalt!!! Azon túl, hogy szokatlan, ez a számjegy teljesen korrektül beleillene a BKK voszonylatjelzési rsz.-ébe (0-100-200).
Szerintem egyáltalán nem rablás a 900 pénz.
Ha az M3+200E - vel mész, akkor is otthagysz vonaljegyekkel 700 pénzt. (Ha az átszálló, gyüjtőjegyet nem vesszük)
És mivel ez egy expresszjárat, szerintem jogos ekkora felár. A transzferes cégeknél még így is jóval olcsóbb.
Metró szakaszjegy 300 Ft + vonaljegy 350 Ft -> 650 Ft.
És a rablást arra értettem, hogy ott van a Budapestkártya, Budapest-bérlet, és azok erre nem jók sajnos. Alapvetően nem a túristák miatt, mert azoknak ez semmi a legtöbb esetben.
Főleg turisták fogják használni ezt a járatot.
Elenyésző azoknak a száma, akik a belvárosból a reptérre akarnak menni bérlettel.
#10 köszi szépen :) így mondjuk már értem, hogy azért kell, hogy ne használják a Deák-Kálvin között.
900 végül is nem annyira rablás, arra pont jó, hogy kiszűrje azokat, akik nem a reptérre mennek, másfelől ez csak 3 euró, sok helyen drágább a reptérre jutni.
Tudom, nem leszek népszerű a véleményemmel, de azért hagytam fel a kocsival reptér mellé menésre, ott ingyen parkolásra, majd a benzinkúttól vonaljeggyel a reptérre buszozásra 200E-vel, mert rájöttem, a közösségi közlekedés nagyon olcsó a kocsi helyett. Azóta Metró+200E a tuti számomra a reptérre.
És tudjátok, hiába 900 forint ez az új buszjegy, azt a kis pénzt ha egy retúr útnál átforgatom egy másik repjegy árába, akkor szinte ingyen utazok.
Szóval marad a metró + 200E.
Nem vagyok se közlekedés mérnök és az idegenforgalomhoz se értek. De szerintem a 0E jelzést sem érdemelné meg. A járat szerintem halálra lesz ítélve.
Ha a cél utazóközönség a külföldi turisták, akkor nagyon benézték.
Csak példákat írok. (Magamból indulok ki)
Megérkezek a repülőtérre. Az első célom az, hogy a szállásomra jussak el a bőröndömmel, nem pedig a belvárosban csavargás. Miért adjak ki extra 3 eurót, ha utána ugyanúgy tömegközlekednem kell. A Budapest kártyát vagy napijegyet egyébként is meg kell vennem.
Ha erre a buszra nem érvényes, akkor lehet akármilyen szép kerek száma vagy neve, akkor se ér nekem semmit.
Akiknek pedig a pénz nem számít és/vagy többen vannak, azok reptéri transzfert vagy a taxit választják.
Ugyanez a sztori a repülőtérre is.
A helyi/vidéki utas se lát benne sok hasznot.
Tegyük fel, hogy Pista bácsi Miskolcról felutazott Budapestre, mert Ferihegyről indul a repülője Berlinbe.
Megérkezett a keletibe és megy a reptérre. Melyiket válassza? Elmegy Deák térig esetleg Kálvin térig metróval, majd onnan +900 Forintért a reptérre?
Akik pedig lehet szívesen használnák, azok nem tudják. A reptéri dolgozók. (Nem tudom hányan vannak, de biztos sokan.)
Sokkal nagyobb haszna lenne, ha felújítanák és kivinnék a 3-as metrót a reptérig. Tudom drága.
És nem lenne elég utas.
De vajon hány ember tenné le az autót, ha metróval közvetlen kapcsolat lenne a reptér és a belváros között?
Lehetne még növelni az utasszámot. Pl Nemzetközi/távolsági busz pályaudvart kiépíteni.
A buszoknak nem kellene a városon keresztül zötyögni a dugókban és az utasok is időt spórolnának a metróval. Akik pedig a reptérre mennének egyébként is, azoknak még jobb.
(Normális vasúti kapcsolattal is lehetne forgalmat növelni.
Közvetlen járat lehetne a kelenföldi pályaudvarra (nyáron akár a Balatonra is mehetne járat).
Ez lehet pont a metró ellen lenne, mint ahogy a közvetlen keleti pályaudvara közlekedő vonat.)
Na mindegy lehet eltértem már nagyon a tárgytól, de ez az különdíjas reptéri busz, egy halott ötlet szerintem. :D
Üdv: Egy olyan városból, ahol a reptérre 15 percenként közlekedő Hév járat van, ami nem csak a belvárosból megy (25 perc alatt), hanem átmegy a megye másik végébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!