Ha a BKK megvette az új villamosokat az 1-es vonalon, miért nem csak azok járnak?
Az 1-esen nincsenek ganzok.
Egyébként jobb lenne, ha 20 percenként járna és nem lehetne felférni a kényelmes CAF-okra?
Egyébként nem muszáj felszállni a "Ganzokra" (amik Tátrák) , egész nyugodtan megvárhatod a CAF-ot.
Kérdező, az fel sem merült esetleg mwmagyarázatkènt, hogy nem is vettek annyi CAF villamost, ami a teljes kocsiállomány lecseréléséhez szükséges? Egy villamos nem két fillér és ha volna is pénz ma épp mindent lecserélni, 30-40 év múlva egyszerre rohadnának rá ezek a járművek a városra - aztán vagy lesz forrás a cseréjükre, vagy nem. Éppen ezért lépcsőzetesen szerencsés cserélni a flottát - márpedig a Tatrákban még benne van 10 év (1980-tól érkezett e típus).
Megjegyzem hétvégente rövidesen már csak CAF és Combino lesz az 1-esen.
"Én kérek elnézést, azt hittem, hogy dübörög a magyar gazdaság."
Hát, ha te ennek bedőltél, akkor nem vagy egy lángész.
De egyébként is ahogy írták, egy csomó fontosabb dologra kell költenie a bkk-nak. És ha figyelnél, látnád, hogy egy csomó valódi fejlesztés volt az utóbbi pár évben.
Persze fikázni, meg hőbörögni mindig könnyebb.
Egyébként az lenne egy jó nagy hülyeség ha a tátrákat leselejtezné a bkv. Azok után, hogy a korszerűsítésükre mennyit költött. És valóban, még 40 évesek sincsenek. Szemben a ganz csuklósokkal, amik már lassan az 50-et tapossák és már tényleg csereérettek.
Kész szerencse, hogy a vasúti járműveket nem 5 évekre tervezik.
Amúgy elmondod, hogy miért "szopás" a tátrával utazni? Mozgássérült vagy?
"kényelmes CAF villamosokon utazhatnak, ha viszont nincs szerencséd, akkor szopsz a Ganz-okkal..."
Mondjuk sosem értetem ezt a "szopsz a régivel" nyávogást. Nem ugyanúgy kell ülni vagy állni rajta? Nem mellesleg a Tatrák szerintem az egyik legjobb villamosok, elég tágasak. A CAF is szép meg jó, de szerintem sokkal kényelmetlenebb. Az ülések olyan keskenyek hogy félig lelógok róluk pedig átlag ember vagyok, a kerékjáratoknál kifejezetten keskenyek és beszorul a tömeg. Nem azt mondom hogy rosszak, de a Tatrák sem rosszabbak.
"Nem úgy volt, hogy lecserélik teljesen az egész parkot?"
Soha nem volt erről szó, arról volt szó, hogy minél több vonalat próbálnak akadálymentesíteni, lásd 1-3-17-19 villamosvonalak. Ennek megfelelően vannak elosztva.
"Én kérek elnézést, azt hittem, hogy dübörög a magyar gazdaság."
Pont annyira mint benned a józan ész...
A dübörög a gazdaság ironikus volt és viccnek volt szánva, teljes mértékben képben vagyok a jelen helyzetet illetően.
Elnézést, valóban tátra és nem ganz. Hogy miért szopás? Nem is igazán szopás, csak olyan lerobbant, szoci, balkáni hangulata lesz az embernek, amikor utazik rajta, a CAF meg azért azt az illúziót adja, hogy felnőttünk a nyugathoz, ami persze nyilván baromság. A 3-as metróról ne is beszéljünk, mindenféle díszlet felállítása nélkül lehetne a 3-as metró aluljárókban háborús filmet forgatni...Tudom, hogy voltak fejlesztések, én ezeket üdvözöltem is, csak a villamos sztori nem volt tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!