Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Keletiben a MÁV tényleg nem...

A Keletiben a MÁV tényleg nem tudja a vonat érkezése előtti 10. percben, hogy melyik vágányra fogadja őket, vagy a tájékoztató rendszer rossz?

Figyelt kérdés

Ma voltam a Keletiben, az egész érkező (fő)tábla "vágány" mezője üres volt, illetve az induló résznek kb. a fele, még akkor is mikor a # jel már fent volt a vonat útiránya előtt.

Rendszeres/megszokott ez, illetve mi az oka?

2016. jan. 21. 18:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Tájékoztató rendszer nem működött megfelelően, vagy volt valami üzemzavar, pl egyik váltó nem működött és át kell irányítani néhány vonatot másik vágányra, ami egy Keleti méretű pályaudvaron nem az egyik pillanatról a másikba megy, így kivették a nem biztos részeket, amíg el nem döntik.
2016. jan. 21. 18:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Akkor szokatlan a jelenség, vagy gyakran történik hasonló pl: megy tönkre váltó?

Csak azért kérdezem, mert mintha nem lenne szokatlan ( a vonat nem késett, ezért gondoltam, hogy a "menetrend számol vele")

2016. jan. 21. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
Ilyesmi, ha nem is túl gyakran, de időről-időre előfordul. Figyelni kell a hangos utastájékoztatást meg a vizuális tájékoztatást egyidejűleg aztán vagy egyik vagy másik vagy mindkettő jelzi, hogy pontosan melyik vágányról indul az adott szerelvény.
2016. jan. 21. 18:48
 4/14 A kérdező kommentje:
A hangos tájékoztatás, sajnos a "táblával szinkronban" volt, ami többször azt jelentette, hogy mikor bemondták, és megjelent a táblán, a szerelvénynek már csak "egyenes útja volt", azaz már az adott vágányon ment.
2016. jan. 21. 18:51
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem tudom, Debrecenben is érkezés/indulás előtt 5-10 perccel kerül ki a vagány, szerintem addig nem biztosak a tehervonatok és egyéb dolgok miatt..
2016. jan. 21. 18:53
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Ez rendszrres jelenség, a tájékoztató rendszer bénasága.
2016. jan. 21. 23:51
 7/14 anonim válasza:
Én voltam a Keletibe (konkrétan a forgalomirányítóba)és ott azt mondták, hogy sose lehet előre tudni mi fog történni, éppen ezért csak az utolsó másodpercben írják ki a dolgokat! Minden percben szerelvényösszeállítás, tolatás van vagy vonatok érkeznek, indulnak és ezt az egészet csupán 2 ember kezeli. Az utastájékoztatást végző pedig csak az utolsó percekben tudja meg a pontos időt érkezésről, indulásról, késésről... Elég nehéz a Keletit irányítani.
2016. jan. 22. 14:24
 8/14 anonim ***** válasza:
De tudják, csak lusták kiírni korábban, mint 1-2 perccel érkezés előtt.
2016. jan. 22. 17:22
 9/14 A kérdező kommentje:

Bejáratnál álltunk pár percig, ezért nem hiszem, hogy tudják.

2016. jan. 22. 18:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha bármilyen késés, váltóhiba vagy egyéb műszaki okból kifolyólag a megyszokott rendtől kényszerű eltérés (magyarán jó nagy felfordulás) van, akkor ott kell rögtönöznie valamit a forgalomirányításnak. Ilyenkor senki nem tud semmit, még a döntéshozó se, amíg ki nem találta, hogyan legyen, mi a következő lépés. Örülnek, ha nem menesztenek szembe két vonatot, nem az utastájékoztatás lesz az elsőszámú probléma. Mivel nem nagyon lehet tudni előre, hogy sikerül megoldani a dolgot, jobb az utastájékoztató táblát kikapcsolni, mint helytelen vágányszámokat kiírogatni rá.

(Szokott ilyen előfordulni, de azért a Keleti az egy kifejezetten katonásan működő valami, amit mindig csodáltam is, ellenben az ország egyéb botrányvonalaival, ahol nem tudják, hogy a 20 percet késett vonat egyáltalán az akar-e lenni, vagy a két órával ezelőtti, illetve a vonat célba se ér opciók közül lehet választani páros és páratlan napon.)

2016. jan. 22. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!