Létezhet-e olyan, hogy egy buszsofőr minimálbért keressen?
Az utóbbi időkben hallottam olyat, hogy amióta a Volánok összeolvadása megtörtént, a sofőrök bérezése nagyon durván leesett. Na most én egyszerűen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy egy ilyen felelősségteljes, stresszes munkáért még egy gyárban dolgozó betanított munkások, de még az utcaseprők is többet kapjanak.
Voltak olyan terveim, hogy buszvezető leszek (majd, egyszer, most még B kategóriám sincs), de ennyi pénzért ilyen munkát végezni egyszerűen megalázó, ha szereti az illető a buszokat, még akkor is. Nyilván a maszekok meg a travelek az egy más téma, de most a Volán-utódokról beszélek. Én azt gondoltam, hogy azért alaphangon 150 ezer megvan nettóban, de inkább több. Ezzel a lendülettel már inkább kamionra ül az ember, ott még valamennyire megbecsülik őt.
Itt valaki hazudik, vagy tényleg képesek a KK-k így kihasználni a munkavállalókat?
Ha nem is minimálbért,de elég keveset. Átlag 120-150,legalábbis egyik pest megyei alvállalkozónál,aki szerződött Volán partner. Nincs ruhapénz és ingyenes utazási igazolvány sem,pedig régen még a családtagok is kapták!
Ja,és mire te autóbuszt vezethetsz az kb.: 1M!!! IGEN, EGY MILLIÓ FORINT!!! B + C + D kategória,egészségügyi vizsga + EU-s személyszállító vizsga + ...
Ez régen könnyű volt,az ember a katonaságnál letette a B + C + E jogsit,aztán leszerelés után a Volánhoz jelentkezve a cég fizette a D-t és utána megvolt a fix melóhely...na ennek vége!
Ha javasolhatom akkor az 1 millából inkább tedd le a B-t és mellé nyelvvizsgákat!
Ez meg csak most ütötte meg a szememet:
"Nincs ruhapénz és ingyenes utazási igazolvány sem"
Na, ez azért erős, és hihetetlennek is hangzik. De a múltkor volt is tán ebből valami botrány, hogy megbüntették a munkába utazó sofőrt a helyközi járaton, mert nem volt jegye...
'Viszont nem akarom elárulni a hazámat, így tuti nem megyek külföldre. '
Csak szolok, hogy az ugynevezett hazad mar elarult teged...
1. vagyok!
1. A kamionozás sem olcsó,főleg a sok kiegészítő vizsga miatt,ha mindenféle árut akarsz,nemzetközi szinten fuvarozni akkor számolj oda is legalább 700-800 ezer forintot!!!!
2. A kamionos sem keres jól,sőt!!!! Ráadásul sok jogi csúnyasága belefuthatsz!!!! Eltűnt áru,embercsempészet,zsarolás!!!! NEM VICC ÉS NEM TÚLZÁS!!!
3. Diplomával,nyelvekkel,hazaszeretettel,miért nem rendőr vagy katona leszel? Ott még a cég által fizetett jogsira is van esélyed!
1. vagyok.
Ja,a maszek még rosszabb!!!!
Bejelentés nélkül vagy 4 órára jelentve,ön és közveszélyes buszokkal,kiállási időt nem fizetve...
Ha valamit villantani akarsz, akkor menj elkülönjáratra egy utazási céghez. Ha van két nyelvvizsgád,esetleg diplomád bármiből, te leszel a császár a szakmában..
Buszt vezetni, idegenvezetéssel egybekötve...csapj bele.
Naponta baromi sok új ismerős, és gyakorolhatod a nyelvet is..
"Ha valamit villantani akarsz, akkor menj elkülönjáratra egy utazási céghez."
Aztán spóroljon rendesen, mert ott is megy a sumákolás, aztán ha egyszer bukik egy ellenőrzésen, akkor az néhány százezerbe fog kerülni.
különjáratos dolog is inkább idényszerű, már ha persze nem egy ilyen nagy céghez megy, mint a grand tours, gondolom oda is azért szeretnek tapasztaltabb sofőröket felvenni.
és igen, kamionozással is az a baj, hogyha valóban azt akarja az ember, hogy megtérüljön a jogosítványba és engedélyekbe történő befektetés, szintén érdemes kimenni nyugati cégekhez dolgozni, tehát itt is "el kell árulnod a hazád".
de amúgy igen, vidéki KK-k sem szeretnek túl sokat fizetni, meg lehet belőle élni végülis, plusz legalább biztos annyira vagy bejelentve, amennyit dolgozol, de ilyen 110-120 nettót kapsz kb.
én mnondjuk elmennék, csak színtévesztő vagyok, így nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!