Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy képzeli ezt a buszsofőr?...

Hogy képzeli ezt a buszsofőr? Van joga hozzá? Kérnék szépen válaszokat sürgős!

Figyelt kérdés

Először felszállok a buszra iskola után, leülök leghátra a buszra minden ablak csukva kint pedig néztem 25 fok van árnyékba!A buszon csak elől a buszsofőrnél van kinyitva a ablak sehol máshol, fölöttem a tetőablak volt még kinyitva de az is hátrafele és úgy nemnagyon jön rám a levegő ezért kinyitottam fordiva hogy jöjjön rám a levegő mert meglehetett főlni a buszon.

Erre a buszsofőr elkezd ordibálni hogy a ..... most száltak fel a buszra de már 5 perc alatt minden ablakot kinyitottak.Azonnal csukjam be mert leszállit a buszról hogy képzelem én ezt.Becsuktam szó nélkül mert még szólni se lehetett.

Utána a busz indul 15:30kor és 16:15 kor végez és van közbe egy 5 perces megálló hogy várjuk a másik buszt még beér.Erre rágyújt a cigarettára.az egész helye ahol ül nyitott igy még leghátul is érezni lehetett a füstöt.Utána amikor beértünk ahol szállok le volt még egy utas velem aki ugyanott szált le ahol én ő legelől ült és ott szált le , én akkor leghátról felkelek nemnyissa ki nekem a hátsó ajtót csak néz hátra elindulok előre amikor odaérek az első ajtóhoz azt becsukja és kinyissa a hátsót.

szükségem lenne a válaszokra mert ha holnap is ezt csinálja és nincs joga nekihozzá hogy ezeket csinálja mert pedig tudomásom szerint nincs...

Előre is köszönöm a válaszokat!

#busz #jog #buszsofőr #személymegsértés
2015. máj. 13. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Cigizni egészen biztos hogy nem cigizhet a buszon, vegyétek fel és nyomjátok fel a parasztot.
2015. máj. 13. 16:54
 2/10 petizacc ***** válasza:
100%

Először is el kell küldeni a qrvaanyjába, másodszor pedig panaszt tenni a volán tárasánál.

Ha tudod a busz rendszámát, és azt hogy mikor melyik járaton történt ez az eset már könnyen megtalálják a sofőrt.

2015. máj. 13. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem szoktam támogatni a "jelentsük be a sofőrt poénból" mozgalmat, de az ilyen gyökerek az egész szakmára szégyent hoznak. Azontúl, hogy jelented az illetékes társaságnál, megkérhetsz valakit arra is, hogy készítsen róla képet dohányzás közben (ami úgy alapjáraton is tilos egyébként). Az ilyen idegbeteg állatokkal nincs értelme beszélni próbálni, nyomd föl nyugodtan.

Az ablak kinyitására különben lehet, hogy azért allergiás, mert van légondi a buszban, viszont egyrészt akkor nem lett volna dögmeleg, másrészt lehet értelmes, emberi hangon is szólni az utasokhoz.

Egy (remélhetőleg) leendő buszsofőr.

2015. máj. 13. 16:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A buszon senki nem cigizhet, senki nem üvölthet, és ha időben jelzel, ki kell nyitnia az ajtót. És nem tehet le a buszról azért, mert kinyitottad az ablakot. Akkor tehetne le, ha mondjuk cigiznél, hangoskodnál, stb... Jelentsd fel, tanulja meg....
2015. máj. 13. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az egyik buszsofőr végigcigizi vagy végigtelefonálja az utat vagy éppen mindkettőt egyszerre(!), közben megy, mint az ökör, minden lyukon át, csak úgy rázkódik a busz, mégse csinálnak vele semmit.
2015. máj. 13. 17:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges a helyszínen veszekedni. Nem árt ha van tanúd, akkor felírni a rendszámot, aztán panaszkönyv.

Nem hátrány, ha lefényképezi valaki a buszt jól látható rendszámmal, és felírjátok a járat indulását-érkezését, buszvezető dohányzását, stb.

csak személyesen szabad panaszt tenni, elektronikusan nincs értelme. Esetleg papíralapú panasz, tértivevényesen.

A buszvezetőhöz sose szólj, teljesen felesleges. Köszönni sem kell.Ne hagy magad provokálni, ne is nézz rá.

egyébként sok mindenhez joga van, csak paraszt viselkedéshez nincs. ezen nem tudsz változtatni, ilyennek nevelték.

2015. máj. 13. 17:11
 7/10 A kérdező kommentje:

Először is eggyátalán nincs légkondi a buszon mert öreg busz.

Holnap is ha ő lessz a buszsofőr akkor csakazért is kinyitom hátul az ablakot ha teccik neki ha nem és ha megint eljácca ugyanezt megmondom neki hogy semmi joga ahhoz hogy becsukassa velem az ablakot és azért leszálícson a buszról.

Ha pedig annyira fogy p...ázni akkor meg leszálok és felhívom a rendőrséget.

2015. máj. 13. 17:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm szépen a válaszokat!!
2015. máj. 13. 17:37
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
Stresszesek! Ki ezért, ki azért! Nekem a legdurvább az volt, mikor kértem a jegyet, közben ő elindult, ami gondolom szabálytalan, amíg nem adta a jegyet ki, erre kereszteződésnél megszólal, hogy menjek arréb, mert apám nem volt üveges, nem lát ki. Mondom a jegyemet várom. Legszívesebben lefejeltem volna. Lenyeltem inkább.
2015. máj. 13. 17:39
 10/10 anonim ***** válasza:
84%

Hát oké, csak az semmire nem mentség egy ilyen munkakörben, hogy stresszes. Én is stresszes vagyok, de igyekszem úgy intézni, hogy ártatlan embereket ne tegyek tönkre vele. Viselkedjen így az ilyen állat a főnökével, vagy a szakszervezetekkel, de ne a FIZETŐ utasokkal. Kérdező, amiket leírtál, azok alapján ezt a buszsofőrt egyesével, tételesen elő lehetne venni, mert ha tényleg egy régi busz volt, akkor a sofőrnek kuss van, semmi köze hozzá, ki melyik ablakot nyitja ki. Maximum a veled utazó többi utas kérhet téged meg udvariasan, ha jön rájuk a huzat, hogy esetleg csukd be valamelyiket. De a sofőr NEM. A dohányzás, az ablakok miatti szirénázás és a végén a "játék" amit művelt veled egyesével is már indokolják a sofőr azonnali eltávolítását. Mindenképp tegyél panaszt, de ahogy előttem is írták, jól készülj fel, és csinálj felvételeket, szerezz tanúkat, mert ma Magyarországon nem igazságot szolgáltatunk, hanem jogot. Azt is a vétkes malmára. :( Sok sikert, én neked drukkolok!

(egy szintén sofőr)

2015. máj. 13. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!