Akkor is megbüntethet az ellenőr ha a buszsofőr a hibás?
Ez így nem igaz. Nem egyszer láttam már sofőrt megbotlani ellenőrzésen, mert ugyan a buszvezetők leadják egymàsnak a drótot, 100%-osan hatékonyak ők sem tudnak lenni.
Szóval ne menj bele ebbe az egyébként roppant káros össznépi játékba, mert elég drága mulatság tud lenni.
Ha a buszsofőr a hibás, akkor nem.
Ellenben az általad felvázolt szituációban te legalább annyira hibás vagy, mint a sofőr, így igen, megbüntethet, hiszen nincs érvényes menetjegyed.
És ekkor még olcsón úszod meg, hiszen ha belegondolsz, a sofőr saját zsebre dolgozik, ezzel megkárosítja a munkáltatóját, amivel gyakorlatilag bűncselekményt követ el - és te ebben tudatosan segédkezel neki.
Na jó, csak van ám, amikor a sofőr erősködik és egyáltalán nem hajlandó jegyet adni. Az ilyet mondjuk nem árt jelenteni a Volánnál, ami most már ugye KK, bár valószínűleg tudnak róla, csak valamiért nem intézkednek.
Szabad tudni amúgy, hogy ez hol történt, akár privátban is? Mert én akárhányszor utaztam, még csak föl se merült a gondolat a sofőrben; eddig csak Dunakeszi környékén és a Hatvani Volánnál hallottam ilyet, utóbbinál is csak a Fókuszban leadott riportig.
Én Borsod megyében már tapasztaltam ilyet, adom a pénzt, visszaad többet és nem ad jegyet. Mondom jegy? Mintha meg se hallotta volna, meg volt sértődve, hogy kivertem a hisztit.
Igen, megbüntethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!