Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért baj az, ha az ember...

Miért baj az, ha az ember beszélget a buszsofőrökkel?

Figyelt kérdés

Eddig nem különösebben gondolkoztam ezen, de hallottam 1-2 ember nem túl kedves véleményét a dologról és nem értem tényleg.

Már egy ideje buszozok napi szinten, és mivel ezen a vonalon a sofőrök 99%-a tök normális, jó fej és sokuk közvetlen, így összeismerkedtem 1-2-vel, akivel ha úgy van, hogy Ő se siet meg én se, akkor ott szoktam maradni beszélgetni, menet közben nem nagyon zavarom, ha ő kérdez valamit válaszolok, de úgy vagyok vele, hogy nem az egész busz füle hallatára akarok beszélgetni + van, hogy olyan sokan vannak, hogy esélytelen. Ha esetleg előbb beérek, és összefutunk akkor felszállok előbb.

De ahogy észrevettem nemcsak én szoktam sofőrökkel beszélgetni, több embert is láttam, akik ugyanúgy beszélgetnek velük, idősebb nőket/fiatal lányokat/fiúkat..

Viszont az a tapasztalatom, hogy sokan egyből azt feltételezik, hogy biztos van valami köztük, és tuti összejárnak szexelni stb. Miért kell rögtön a legrosszabbra gondolni? Nem mondom, hogy nincs ilyen, mert van persze, de ezek a sofőrök élből 20-30 évvel idősebbek tőlem speciel és semmi ilyen szándékuk nincs, legalábbis nekem semmi ilyen nem tűnt fel.

Nektek is van buszsofőr ismerősötök, akikkel szoktatok beszélgetni? Nem szoktak megbámulni az emberek, hogy mit csináltok vajon és ugyan miért vagytok ott a sofőrrel a buszon?

2015. jún. 23. 18:34
1 2
 1/20 anonim válasza:
61%
Én is már egy jó ideje buszozok napi szinten, és hát a mi buszsofőreink nem a edvesebb fajtából "származnak". De így is nagyon sokan odaállnak hozzájuk és beszélgetnek velük. Szerintem ez nem baj, legalábbis engem nem zavar, de mondjuk az idősebbek azért nézik ezt rossz szemmel, mert ugye így balesetveszélyesebb a közlekedés, hogy nem figyel oda az útra.., és mivel a beszélgetőpartnerre koncentrál, lassabban vezet, így az utasok meg elkésnek..stb
2015. jún. 23. 18:47
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Menet közben azért baj, mert rád figyel, eltereled a figyelmét. És rengeteg emberért felel, valamint egy ekkora döggel lehet azért csúnya munkát lehet végezni ha nem adja ki a kanyar, vagy ilyesmi.

Pihenőidőben, végállomáson, várakozva lehet csevegni. De arra én is allergiás vagyok amikor egyrészt elöl nehezen lehet felszállni a "beszélgetőpartnertől" mert elfoglalja az utat, másrészt a sofőr meg rá figyel, nem az útra.

2015. jún. 23. 18:53
 3/20 A kérdező kommentje:
Azt írtam is, hogy nem szoktam velük menetközben beszélgetni, max nagy ritkán, akkor is Ők kezdeményezik, de ettől független mindig beszélgetnek az utasokkal menet közben is. Egyáltalán nem zavarja Őket, akkora tapasztalatuk van már a buszozásban meg a vezetésben, hogy nem tereli el a vezetésről a figyelmüket, eddig semmilyen hátrányunk nem származott ebből. :)
2015. jún. 23. 19:10
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Ez tévhit, hogy elvonja a figyelmüket a beszélgetés. Én pl nagyon szivesen beszélgetek vezetés közben, bármilyen szituációban. Igy vannak ezzel a buszsofőrök is, higyjétek el, ha nem tudnának figyelni, akkor nem dumálnának.
2015. jún. 23. 19:22
 5/20 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem az emberek igazából pont nem foglalkoznak azzal, hogy a sofőr a kiállás során mit csinál. Az tényleg nem örömteli, ha a partner miatt alig lehet elférni felszállásnál, de ha ettől eltekintünk (vagy egyáltalán nem is jelentkezik ez a probléma), akkor nem zavaró szerintem senkire nézve. Vezetés közben már más a helyzet... bár azt se felejtsük el, hogy aki buszt vezet, az valószínűleg nem abból a fajtából van, akinek a figyelmét ennyire könnyen el lehet terelni és rutin nélkül tekergeti a kormányt.
2015. jún. 23. 19:23
 6/20 A kérdező kommentje:

#4: Ejj a francba, pontosan így van, lebuktam... Próbálkozz még :DD

Eddig én se gondoltam volna amúgy, hogy bárki is foglalkozik azzal, hogy te most épp ott maradsz-e beszélni a sofőrrel vagy sem, de ezek szerint vannak olyanok, akiknek ez a legjobb témájuk, hogy összeesküvés elméleteket szövögetnek, hogy biztos így-úgy-amúgy.

2015. jún. 23. 19:26
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

"sokan egyből azt feltételezik, hogy biztos van valami köztük, és tuti összejárnak szexelni stb."

Én még soha ilyen kontextusban nem hallottam a dolgot, pedig felénk a buszsofőrök tipikus mindenki haverjai.

2015. jún. 23. 20:22
 8/20 anonim válasza:
47%
A párom buszsofőr, szóval igen én ismerem a kollegáit, és néha beszélgetek velük, de csak ha a végállomáson találkozom velük. De általában a barátommal szoktam, de csak a végállomáson vele is. Viszont arra én is allergiás vagyok amikor más sofőrökkel ott enyelegnek ilyen kislányok, és nem tudok felszállni tőlük a buszra... Nem nagyon látom az értelmét, de addig nem is zavar annyira amíg a barátomhoz nem szólnak, azt viszont nem tolernám... Mondjuk én helyijáratról beszélek, helyközin nem gyakran utazom.
2015. jún. 29. 22:18
 9/20 anonim válasza:
72%

Nos szerintem ez egyáltalán nem baj, ha beszélgetnek velük, én szinte napi szinten utazom távolsági járaton, reggel-este ugyanazzal a busszal, sofőrrel, pláne hazafelé a napi akár 10 óra vezetés után szerintem mindenkinek jólesik ha legalább egy ember van akihez hozzászólhat

plusz általában azért ők is megválogatják, hogy kivel beszélgetnek, vagy gyakori utasok, vagy egyébként is ismeri az utasát

2015. júl. 2. 15:17
 10/20 A kérdező kommentje:

#11: Na igen pont az ilyen rendkívül "intelligens" egyedekről beszélek, aki úgy gondolja, hogyha beszélsz egy számodra is szimpatikus sofőrrel, akkor már biztos dugsz is vele..

Elég szegényes fantáziád lehet :/

2015. júl. 2. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!