Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért késnek folyamatosan a...

Miért késnek folyamatosan a vonatok a MÁV-nál?

Figyelt kérdés

Amikor valaki felteszi a kérdést, hogy miért késik a vonat, akkor a válasz mindig az, hogy "nem tudom".

Amikor valaki feltesz egy kérdést gyakorin, hogy miért késnek a vonatok, akkor persze jön a sok okos és megmagyarázza, hogy márpedig az a késés az utas érdekét szolgálja (LOL). Na meg jön a sok találgatás, hogy el kell engedni egy másik vonatot, meg Stb.

Mindez oké, de kérdem én, miért van az, hogy heti egyszer tudok csak időben odaérni, ahova szeretnék?

Ennyi idő után, miért nincsenek felkészülve a késésekre? Ha pl leszakad a villanyvezeték, akkor jöjjenek a dízelmozdonyok például. Ha meg nincs elég sín a terelésre, akkor meg fektessenek le még többet.

2015. júl. 14. 18:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Lassan tolják az utasok :)
2015. júl. 20. 14:58
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha leszakad a felsövezeték, vagy elcsapnak egy autót az átjáróban az vis major. Az igazi gondot szerintem a rossz menetrend okozza.Egyszerűen olyan menetrendet szerkesztenek, amit a vonatok nem képesek normál esetben sem tartani. Konkrét eset:2110-kor Déli pu-ról induló személy Székesfehévárra: felújított kétvágányú pálya, világszinvonalú (FLIRT) motorvonat. Hajszálpontos indulás, minimális utasforgalom, végig nyilt pályán 100-120-as tempó, sehol nem löknek félre, minden oké. Agárdig (52 km) 8 perc késés. El lehet képzelni ugyanezt egy 30-40 éva felújított 1 vágányú vonalon, lassújelekkel tűzdelve, 50-éves mozdonnyal. Másik példa: Katica. Bp-Börgönd között standard 6-8-10 perces késés. Elveri a 44-es vonal helyi forgalmát,Csajágon megkéseti a Füredről érkező Katicát. Innentől már mnden borul. Na szerintem ezért késnek a magyar vonatok.
2015. aug. 16. 20:47
 23/23 anonim ***** válasza:
Lassan tolják az utasok :)
2017. okt. 1. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!