Az Árpád híd és a Forgách utca közti metrószakaszon kb félúton, a két sín között miért áll folyamatosan egy üres, kivilágított metrószerelvény?
Első: Örülök, hogy nemcsak bennem vetődött fel :) Bár döbbenetes, hogy 14 éve ott áll, és nekem csak most, 2 évnyi mindennapos metrózás után tűnt fel :D
Második: Végülis lehet, hogy ez a pótlásra van, mert úgyis Árpád hídnál szoktak elkerülni, amikor Deák tér - Árpád híd szakaszon baleset van és egy darabig ott nem lehet utazni. Csak nekem fura, mert az lenne logikus, hogy a hibás metrót elviszik, utána meg úgyis jön majd a következő metró, fölöslegesnek tűnik hogy kéznél kellene lenni egy másiknak.
úgy tudom az a "tartalék" metró, (ha vmeik kiesik a forgalomból az megy helyete.) am nem mindig áll ott:) jártam már úgy h árpádhídnál vmi baja lett a metrónak, és nem tudod utast vinni (azt hiszem ajtó baja volt) elment üresen, és jött a tartalék metró és azzal mentünk.
nah és azon gondolkodtatok már hogy a metró vezető h kerül oda? :))
2 vok.
a metrovezető vagy egy másik szerelvénynel megy oda, vagy pedig busz viszi oda, ugyanis a BKV nak vannak ilyen buszai amik csak a metró, vezetőket szállitják
Tartalék szerelvény.
106-os a rádió hívószáma.
A Határ úton is van egy ilyen tartalék, az a 130-as hívószámú.
Ha túl nagy menetrendi eltérés van vagy meghibáodik egy szerelvény, akkor ezeket állítják be.
A 106-os csak úgy tud bemenni, vagy kijönni onnan, hogy egy utasszállító metró megáll neki.
Amikor ki akar menni Árpád hídra akkor a rádión szól a menetirányítónak, hogy a következő metró kézi vezetéssel jöjjön, és álljon meg. Megáll, beszáll a fülkébe és kész. Vissza ugyanez. Peronon beszáll, az utasszállító elviszi a tárolóhelyig ott kiszáll. A felszínről oda nem lehet lejutni, a kisbusz nem játszik,
utolsonak.
Nem mindegyik metro, olyan h a vezetök is ott szállnak be, ahol az utasok, vmeik metro szerelvényen a vezető fülkének külön ajto van oldalt a szerelvényen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!