Nektek mi lenne a véleményetek egy ilyen rendszerről? Örülnétek neki?
Én kicsit máson gondolkoztam már többször, elvileg keleten van is, bár nem tudom, milyen eredménnyel.
Elnézést, most ide írom be, nem feltétlen ér meg külön kérdést.
Ma már nem ügy elvileg érzékelni az utasokat, elvileg pár BKK-buszban működik is ilyen rendszer.
Ha egyszer lesz felesleges pénze a BKK-nak, el tudnék képzelni olyan monitorokat, amik a vonatok (értsd metró, hév, hosszabb járművek) egyes vagonjaiban levő utasok számát írja ki, vagy %-ban a kihasználtságot és valami apró, akár aranyos de érthető ábrát a zsúfoltságról.
Érdekelne, ha a 2-es metró állomásain az Örs felé, vagy mondjuk... az 5-ös HÉV-en a Batyi felé ki lenne írva, hogy a következő vonaton az első kocsi kihasználtsága 90% és mellé ábra a zsúfolt kocsiról, a 4. kocsi kihasználtsága már csak 10-20%, és mellé ábra a majdnem üres kocsiról, nos, akkor hátrébb fáradnának-e az utasok a peronon a járműre várva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!