Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A tükrök mennyire fogyóeszközö...

A tükrök mennyire fogyóeszközök az autóbuszoknál?

Figyelt kérdés
Sokszor 4-5 centiméteren múlik, hogy a sofőr ne üsse neki a tükrét a megállónál kiálló fának. Megértem, hogy sietnek, de nem ártana óvatosabban vezetni. Ha letöri a tükröt, mert nincs szerencséje, akkor a busz nem szállíthatja tovább az utasokat, és ezzel jókora kimaradást tud okozni.
2015. márc. 9. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel együtt nyilván a legsérülékenyebb része a busznak az oldalsíkokból és sokszor a szélvédő síkjából is kilógó tükör. Ráadásul olyan magasságban is van, hogy azt az ember kevésbé figyeli. Mégsem nagyon gyakori az emiatti menetkimaradás, mert többnyire elég rugalmas a tükröket rögzítő szerkezet, hiszen a fent leírtakkal minden buszkonstruktőr tisztában van.

Persze sétáltam már amiatt, mert két BKV-busz lezúzta egymás tükrét, de ez a kivétel.

2015. márc. 9. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Semennyire nem fogyó eszköz szerintem. 4-5 centiméter az rengeteg, ott még el lehet menni csőgázzal. Tudom ez hitetetlennek tűnik, de ha megszokod a jármű méreteit, akkor nem akadsz be sehova. Néha biztos koccan a tükör, de a futott km-hez képest elhanyagolandó.
2015. márc. 9. 23:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Én 6 éve buszozok,1x tükröztem még kezdő koromba.

Az előző hozzászóló jól írja,4-5 cm nagyon sok a busznál,40-nel simán átmegyek ennyi résen úgy,hogy oda se nézek,mert egy bizonyos km után érzed,hogy hol férsz el,mi a necces,ahol nem árt lassítani,és odafigyelni még jobban,és hol kell megállni,mert keskeny lesz...Ugyanúgy,mint egy idő után a személyautót se úgy vezeted,mint eleinte,mert ismered,megszokod,és lesz rutinod!

2015. márc. 10. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:

4-5 cm az simán a rutin meg az évek,illetve a tudás!

4-5 mm alatt talán beszélhetünk szerencséről.

2015. márc. 10. 17:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!