Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vármegyebérlettel hogyan...

Vármegyebérlettel hogyan kellene vonatjegyet venni?

Figyelt kérdés
Kedvezményeknél csak országbérletet tudok beállítani. Nekem kéne kétszer megnézni az appot, egyszer, hogy honnan mikor megy a vonatom, másodszor meg jegyvásárláshoz megnézni, melyik az utolsó település az útvonalon, amely még a bérletes megyében van, és onnan venni jegyet?

okt. 30. 18:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen...

De útvonaltól függően a napijegy is opció lehet, és akkor nem kell ezekkel bíbelődni. Retúr utazásnál a 20 km-es jegy helyett is megéri már.

okt. 30. 20:35
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Igen. Nevetséges, de a MÁV szerint az utasnak kell utánanézni, hogy meddig érvényes a bérlete.
okt. 30. 21:26
 3/16 A kérdező kommentje:
#2 Azért ne haragudj, ha a MÁV-nál nem tudom kézzel kiválasztani, hogy 50%-os jegyet akarok-e venni, vagy előre az utas adatainál kell bekattintani, hogy van BKK- vagy országbérletem, akkor miért is kéne tudnom, hogy pontosan mely két település között van a megyehatár? Utas vagyok, nem atlasz.
okt. 30. 22:52
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ugyanarra gondoltatok, lehetne olyan kedvezményt is beállítani, hogy XY vármegyebérletem van.

Az meg már tényleg álomkategória lenne, ha magától adná ki a legolcsóbb megoldást, legyen az akár napijeggyel kombinált sima menetjegy.

okt. 30. 22:55
 5/16 A kérdező kommentje:
A legolcsóbbat én is kitalálom, azt nyilván én mérem fel, hogy az 50%-os közalkalmazotti kedvezményemmel olcsóbb-e a napi, vagy éppen több napra megyek megyén kívülre stb. Csak hát ahogy a Waze-ben is megadható, pontosan hovan van autópálya-matricája az embernek, a MÁV appban nekem nagyon fura, hogy míg a diáknak azt is pontosan meg kell adnia, hogy hány éves és közoktatás vagy felsőoktatás stb. a megyéket már nem sikerült hozzáadni a lehetséges kedvezmények listájához. De akkor nem én kerestem rossz helyen, hanem valóban meg kell néznem, hogy melyik megállótól próbáljak jegyet venni, ha utazom. Köszönöm az 1. és 4. választ, és szerintem a 2.-nak is első két olvasatra félreértettem a hangnemét és hogy ki felé irányul az élc.
okt. 30. 23:28
 6/16 Justinianus ***** válasza:
18%

"Nevetséges, de a MÁV szerint az utasnak kell utánanézni, hogy meddig érvényes a bérlete."

Nem, majd a Stanzi néni megnézi, amíg te tiktokozol.

okt. 31. 18:40
 7/16 Justinianus ***** válasza:
0%

Nem kell atlasznak lenni, már csak kíváncsiságból is megnézi az ember, hogy azzal a nyomorult bérletével meddig mehet, ha nem is akar kimenni a megyéből.

[link]

okt. 31. 18:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
#6 Alap, hogy úgy csinálják meg a szoftvert, hogy az tudja, és nem kell sem az utasnak, sem a Stanzi néninek megnézni. Legalábbis normális országok normális vasúttársaságainál alap.
okt. 31. 19:25
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 Ne haragudjál már, és mi van azzal, akinek mondjuk két szomszédos megyére van bérlete, de az összekötő útvonal tartalmaz egy harmadik megyét is? Könnyű hülyének nézni a végfelhasználót...
okt. 31. 20:37
 10/16 nb2019 ***** válasza:

Ha csak áthaladsz a másik megyén akkor nem kell vele foglalkozni, de ha át kell ott szállni, akkor viszont arra is kell az érvényes bérlet.

Konkrétan erről van egy szép grafika az Ujtarifa oldalán:

[link]

nov. 1. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!