Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vármegyebérlettel hogyan...

Vármegyebérlettel hogyan kellene vonatjegyet venni?

Figyelt kérdés
Kedvezményeknél csak országbérletet tudok beállítani. Nekem kéne kétszer megnézni az appot, egyszer, hogy honnan mikor megy a vonatom, másodszor meg jegyvásárláshoz megnézni, melyik az utolsó település az útvonalon, amely még a bérletes megyében van, és onnan venni jegyet?

okt. 30. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Valóban gáz, hogy a vármegyebérlet nem választható kedvezményként, hanem kvázi manuálisan kell beállítani a viszonylatot, de az is legalább annyira az, hogy nem vagy képes utánanézni, melyik az utolsó megálló az adott vármegyèben. Nagyjából fél perc valamelyik térképalkalmazásban.

Sőt... vármegyebérletet általában arra a vármegyére vesz az ember, ahol él, dolgozik, valamilyen módon kötődik. Szóval az sem ördögtől való elvárás, hogy az ember ezt magától tudja.

nov. 1. 21:05
 12/16 A kérdező kommentje:

#11 Ne haragudjál már, én, aki felnőttként költözött az ország csücskéből Budapestre, és hetente egyszer Hatvanba kell mennem, mégis honnan tudjam, hogy Gödöllő meg Hatvan között melyik település az, amelyik már Heves megye, amikor semelyik megállónak a nevét sem hallottam életemben?

#10 Köszi. Ez jó infó. Ezek szerint még jobban megbonyolították, mint gondoltam.

nov. 1. 21:19
 13/16 anonim ***** válasza:

#12 Ha magadtól nem tudod, nagyon egyszerűen megtudhatod.

1. Megnézed a vonatod megállóinak listáját.

2. Megnyitod a térképet.

3. Beírod vagy ráközelítesz arra a településre, amiről még biztosan tudod, hogy Pest vármegye. Például Gödöllőre.

4. Ezután elkezded követni a vasút vonalát és a megállókat. Mivel a térképek egyértelműen feltüntetik a vármegyehatárokat, látni fogod, melyik az utolsó település Pest vármegyèben és melyik az első Hevesben.

nov. 1. 21:27
 14/16 A kérdező kommentje:
#13 Tehát akkor ott tartunk, hogy a kérdésre az a válasz, amit már előtted az elején leírtak: hogy a felhasználó feladata ennek utánajárni. Persze, ha kell, én is utána tudok járni. A kérdés az volt, hogy tényleg nekem kell-e. Ezt pedig már megfejtették. Azért köszi, hogy belefeccölted az energiát, hogy leírd azt, amit leírtak előtted, meg leírtad azt, ami korábbiakból kiindulva mindenkinek egyértelmű.
nov. 1. 21:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Valaki hisztis itt 😂🙈
nov. 1. 22:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Ha hisztis lennék, dobálnám az értékeléseket a válaszokra.
nov. 1. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!