Vármegyebérlettel hogyan kellene vonatjegyet venni?
Valóban gáz, hogy a vármegyebérlet nem választható kedvezményként, hanem kvázi manuálisan kell beállítani a viszonylatot, de az is legalább annyira az, hogy nem vagy képes utánanézni, melyik az utolsó megálló az adott vármegyèben. Nagyjából fél perc valamelyik térképalkalmazásban.
Sőt... vármegyebérletet általában arra a vármegyére vesz az ember, ahol él, dolgozik, valamilyen módon kötődik. Szóval az sem ördögtől való elvárás, hogy az ember ezt magától tudja.
#11 Ne haragudjál már, én, aki felnőttként költözött az ország csücskéből Budapestre, és hetente egyszer Hatvanba kell mennem, mégis honnan tudjam, hogy Gödöllő meg Hatvan között melyik település az, amelyik már Heves megye, amikor semelyik megállónak a nevét sem hallottam életemben?
#10 Köszi. Ez jó infó. Ezek szerint még jobban megbonyolították, mint gondoltam.
#12 Ha magadtól nem tudod, nagyon egyszerűen megtudhatod.
1. Megnézed a vonatod megállóinak listáját.
2. Megnyitod a térképet.
3. Beírod vagy ráközelítesz arra a településre, amiről még biztosan tudod, hogy Pest vármegye. Például Gödöllőre.
4. Ezután elkezded követni a vasút vonalát és a megállókat. Mivel a térképek egyértelműen feltüntetik a vármegyehatárokat, látni fogod, melyik az utolsó település Pest vármegyèben és melyik az első Hevesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!