Mi a teendő ilyenkor?
1. A bejáratnál tevékenykedő emberek meglehetősen alulképzett biztonsági őrök. Az ellenőrök náluk több tanfolyamot végeznek el. Ezzel együtt gáz,hogy beengedtek.
2. A bérletbemutatás utólag akkor működik, ha a büntetés időpontja előtt vetted a bérletedet, a te igazolványszámod van rajta és nem telt el 2 munkanapnál több a pótdíjazás óta.
Hát jól átvertek. Az pedig egy érvényes jegy volt, csak régi.
Amúgy nem értem miért hagytad magad. Miért adtad oda a személyid. Ott szarakodik veled, ott kellett volna hagynod. Nem hatósági személy, nem tarthat vissza.
Lehet, h alul képzett, de szerintem a narancssárga és az ezüst szín közti különbséget neki is meg kéne tudni különböztetni, úgyhogy eléggé gáz, hogy beengedtek, igen. Ha pedig az ellenőr annyira tanult, akkor ne mondjon ilyet, hogy vihetem akárki bérletét bemutatásra.
A másik válaszolónak pedig annyit tudok mondani, hogy nem hagytam magam, de szerintem nem az a megoldás, hogy egy pénzbírsággal fenyegetőző embert csak úgy kikerülök. Mellesleg utólag most én is tudok ilyen okosságokat mondani, de én megoldást keresnék a problémára olyan emberektől akik hallottak már hasonló esetekről és esetleg tudnak rá valami megoldást.
Amúgy meg egy 19 éves lány vagyok, aki nem igazán mer meg ilyesmit tenni, hogy csak úgy ott hagy egy ellenőrt, meg amúgy se tudtam, hogy ki lehet őket csak úgy kerülni.
És amúgy ha aznap vettem volna még egy bérletet a bírságolás után, akkor vissza tudták volna nézni órára pontosan, hogy mikor vettem azt? Csak mert a bérleten nincs rajta, csak a nap.
"át jól átvertek. Az pedig egy érvényes jegy volt, csak régi. "
Idén márciustól nem érvényesek a régi jegyek.
Én viszont nem tudtam, h nem érvényes... és sehol nem volt feltüntetve, h nem az. És hát mondom a lyukasztás során megnézték, és mondták, hogy oké mehetek.. tehát nem jogos a pénzbírság így.
valaki tudna megoldást erre a problémára most már?
Jogos így is, akárki mondhatná, hogy őt beengedték meg megnézték, sőt meg is simogatták a buksiját, hogy milyen szépen kilyukasztottad a jegyed.
A narancs jegy már nem érvényes, aztán annyi.
Nem vagyok rászorulva arra, hogy blicceljek egy 350forintos jeggyel....
Mellesleg ők is tudják, h van egy ellenőr akinek az lenne a dolga, hogy lyukasztás után megnézze a jegyet...és meg is nézte. A másik meg az, h nem szoktam tömegközlekedéssel utazni Bpen (ahogy ezt a leírásban is megtalálod) és sehol sincs feltüntetve, hogy a jegy már nem érvényes!!!!!
Úgyhogy ez nem ennyi, ahogy te írod. És nem hinném, h ha veled történt volna ez, mint most velem, akkor te csak ennyit mondanál, h jó befizetem és kész..... -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!