SOS segítség! Beidézett a BKV, pedig 30 napon belül befizettem a 16ezret. Ilyenkor mi a teendő?
1. 30 napos bérletnél már bármilyen dátumot rá lehet írni, így lehet jóval később is használni, mint a vásárlás.
2. Ha nem fog a tollad, és belerondítasz, akkor kezelési költség fejében kicserélik egy másikra.
3. Ha beidéztek, akkor vidd be magaddal a feladóvevényt (Remélem az megvan még, sosem szabad azt eldobni!), meg az idézést, meg ha a büntetés mellé kaptál papírt, azt is!
Annyira okosak itt a válaszolók ontják mafukból a fas.zságot, és egyiknek sem jut eszébe szólni, hogy komoly bibi van.
Kérdező, tudom, hogy vidéki vagy, és nem feltétlen értesz hozzá, de a sok "jótanács" után megjegyezném, hogy a BKV-nál NINCSEN olyan, hogy a dátumot te töltenéd ki! Azt a pénztárosnak kell, és NEM tollal. Hanem bélyegzővel, ráadásul csak zöld vagy kék tintával.
Tehát ha tényleg igaz, hogy hivatalos bkv helyen vetted akkor ott egy blokkot is kapnod kellett volna, amely igazolja mettől meddig érvényes.
Nekem nagyon simlinek tűnik ez az ügy így, nem igazán hiszem, hogy hivatalos bkv-s pénztáros belemenne abba hogy dátum nélkül adjon ki bérletet, mert abból neki nincs bevétele, még ha feketézni is akar... Tehát itt valami alaposan nem stimmel.
A jegyzőkönyvezésről meg nem fognak megkérdezni, mr flash is olyan okos sokszor, ahogy látom ért mindenhez mindenhez tud mondani valami "okosat". Marhára nem kérdezik majd, hogy engeded-e jegyzőkönyvezést...
Ráadásul ha ezt komolyan veszik akkor közokirathamisítási ügy lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!