SOS segítség! Beidézett a BKV, pedig 30 napon belül befizettem a 16ezret. Ilyenkor mi a teendő?
"A VII. kerületi rendőrségre kell mennem a jövő héten."
Akkor nem a BKV idézett be hanem a rendőrség. És így valószínűleg a hamisítási ügy a helytálló amit említettem.
Komoly bajod valószínűleg nem lesz belőle (börtön), de egy pénzbírság befigyelhet rossz esetben.
Elmondom, hogy én mit csinálnék: lefaxoltatnám a levelet magamnak (vagy szkennelve átküldetném és kinyomtatnám), majd elmennék egy ügyvédhez vele hétfőn
.
Mellette gugliznék párat, mert én már hallottam ilyen esetről, hátha találsz valamit. Esetleg a homáron és a bkvfigyelőn is szétnéznék.
Ha a jövő héten kell menned, akkor nem most kaphattad a levelet. Kicsit pörgesd fel az eseményeket, mert azért komoly ügy egy magánokirat-hamisítás... de szerintem nem lesz bajod, de tegyél is érte, hogy minél kisebb eséllyel legen.
"De ha egyszer nem volt hamis??"
De hamis volt. Mert azzal, hogy te töltötted ki, te javítottál bele (a bérlet már nem mondja meg, hogy a tollad nem fogott azért van átírva többször) azzal megvalósítottad a közokirathamisítást... Még ha szerinted nem is. És én nem is feltételezem hogy csaltál, de érted, a tv. az törvény.
#9-es kolléga, a tapasztalat az hogy amíg nem muszáj ne írj alá semmit. Lehet savazni, meg leszólni, engem különösebben nem zavar. Próbálok hasznos dolgokat mondani, ennyi. Nyilván Te mindent tökéletesen tudsz, hogy ilyen stílusban kommunikálsz. (Vagy csak egy nagypofájú f*** vagy, ez a kettő lehet, más nem. De nem személyeskedek, pedig szeretem az ilyen beszólásokat)
Ha a pénztáros kiadta bélyegző nélkül arról nem a kérdező tehet, a biztonsági sávból kvázi lehetetlen nyomtalanul eltüntetni a tintát, biztos hogy nem lesz közokirathamisítási ügy, hanem azt próbálják kideríteni kitől vette a bérletet, hogy a nyakába varrjanak egy fegyelmit.
A jegyzőkönyvezést, illetve az általa elmondottak akármilyen formájú rögzítését bármikor, bárki megtagadhatja ilyen esetben, jó ha tudod.
Még nyomozati szakaszban lévő bűnténynél is jogod van megtagadni a vallomástételt, nemhogy a BKV-s jegyzőkönyvezést.
Szerintem magánokirat-hamisítás lesz az.
Közokirat
Bíróság, közjegyző (közjegyzői okirat) vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv által az ügykörén belül, megszabott alakban kiállított, papíralapú vagy elektronikus okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!