Ez megtörténhet? Nem tudok szabadulni a gondolattól.
Kérdező: mozgólépcsön, bal oldalon, nem állni kell, hanem előre engedni azokat, akik sietnek.
A másik kedvencem az, ha valaki sétál, de a vége fele megáll és nem tudod kikerülni. Abba nem gondolnak bele, hogy más ember siet.
Mondjuk a másik fele az, ahol van lépcső is - Újpest Központ, ott, a mozgólépcsőn is, elkezdenek gyalogolni - mikor ott van, a sima lépcső is.
Szemben a válaszolókkal, én láttam már futvaszarót elsodorni idős embert. Nem gurult le, de nagyot esett. Súlyos baja nem lett, szerencsére.
Jobbra állok, amikor metrózom, de a lefelé futó, mindenkit félrelökő idiótáknál nehéz fegyelmezni a bal lábam, hogy véletlenül nehogy eléjük kerüljön, és elegáns ívben repüljenek lefelé.
Igen, tudom. Szül az asszony, haldoklik a nagymama, kakilni kell stb. De nem jogosít senkit arra, hogy mindenkit letojva tomboljon a mozgólépcsőn.
Persze, hogy megtörténhet, de azért ez nem mindennapos.
Sokáig én is féltem a mélyebben fekvő állomások mozgólépcsőitől, de amióta a Délinél dolgozom, s naponta használom a metrót, teljesen megszoktam. :)
A metró, csak egy dolog, de arról is, át kell szállni.
A másik, a késő esti órákban, már 10 percenként közlekedik, ami idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!