Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez megtörténhet? Nem tudok...

Ez megtörténhet? Nem tudok szabadulni a gondolattól.

Figyelt kérdés
Amikor néha Pesten járok, nem maradhat ki a metrózás. Amikor lefele megy a mozgólépcső, én nyugodtan állok és iszonyúan kapaszkodok, mert szédülök ha lenézek. Sokan meg csörtetnek lefelé, mindenkit félrelökve. Ha egyszer valakit fellöknek, elesik, az legurulhat? Sőt vihet magával több embert is? Olyan nyaktörő kinézete van annak az egésznek. Történhet ilyen?
2014. júl. 23. 21:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kérdező: mozgólépcsön, bal oldalon, nem állni kell, hanem előre engedni azokat, akik sietnek.

A másik kedvencem az, ha valaki sétál, de a vége fele megáll és nem tudod kikerülni. Abba nem gondolnak bele, hogy más ember siet.

Mondjuk a másik fele az, ahol van lépcső is - Újpest Központ, ott, a mozgólépcsőn is, elkezdenek gyalogolni - mikor ott van, a sima lépcső is.

2014. júl. 25. 04:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Szemben a válaszolókkal, én láttam már futvaszarót elsodorni idős embert. Nem gurult le, de nagyot esett. Súlyos baja nem lett, szerencsére.

Jobbra állok, amikor metrózom, de a lefelé futó, mindenkit félrelökő idiótáknál nehéz fegyelmezni a bal lábam, hogy véletlenül nehogy eléjük kerüljön, és elegáns ívben repüljenek lefelé.

Igen, tudom. Szül az asszony, haldoklik a nagymama, kakilni kell stb. De nem jogosít senkit arra, hogy mindenkit letojva tomboljon a mozgólépcsőn.

2014. júl. 25. 06:01
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyátalán lefelé miért rohannak az emberek? Mert felfelé oké, hogy előbb felérjen, de lefelé minek? Elég sűrűen jár a metró, úgy tudom.
2014. júl. 26. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Persze, hogy megtörténhet, de azért ez nem mindennapos.

Sokáig én is féltem a mélyebben fekvő állomások mozgólépcsőitől, de amióta a Délinél dolgozom, s naponta használom a metrót, teljesen megszoktam. :)

2014. júl. 26. 16:41
 15/15 anonim ***** válasza:

A metró, csak egy dolog, de arról is, át kell szállni.

A másik, a késő esti órákban, már 10 percenként közlekedik, ami idő.

2014. júl. 26. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!