Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez megtörténhet? Nem tudok...

Ez megtörténhet? Nem tudok szabadulni a gondolattól.

Figyelt kérdés
Amikor néha Pesten járok, nem maradhat ki a metrózás. Amikor lefele megy a mozgólépcső, én nyugodtan állok és iszonyúan kapaszkodok, mert szédülök ha lenézek. Sokan meg csörtetnek lefelé, mindenkit félrelökve. Ha egyszer valakit fellöknek, elesik, az legurulhat? Sőt vihet magával több embert is? Olyan nyaktörő kinézete van annak az egésznek. Történhet ilyen?
2014. júl. 23. 21:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát nagyon bénának kell lenni hozzá, elméletileg történhet, de az esélye elenyésző, amúgy meg annyi, hogy a jobb oldalra kell állni és mindenki mehet a maga kis tempójában!
2014. júl. 23. 21:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennek annyira lefelé, hogy fellöknének bárkit is. kapaszkodj csak, ha neked az biztonságot ad.
2014. júl. 23. 21:27
 3/15 A kérdező kommentje:
De hogy lehet ott egyátalán nem kapaszkodni?
2014. júl. 23. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:

20 éve metrózok rendszersen de még csak nem is hallottam olyan szerencsétlenről, aki képes volt leesni a mozgólépcsőről.

Lévén egyenes vonalú egyenletes mozgást végez az a szerencsétlen lépcső (kis 7. osztályos fizika), így emberi koordináció szempontjából pont olyan, mintha állna... Ergo ugyan annyi sansz van rá, hogy leess, mint bármilyen egyéb lépcsőnél.

2014. júl. 23. 21:42
 5/15 A kérdező kommentje:
Elsősorban a meredeksége zavar, nem az hogy hogy milyen vonalú milyen mozgást végez.
2014. júl. 23. 21:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mást meg nem zavar. Nem vagyunk egyformák. Meg aztán megszokás kérdése is. Ha itt élnél 10 évet, már valszeg nem zavarna.
2014. júl. 23. 21:58
 7/15 anonim válasza:
Én Budapesten születtem, itt is élek, és mégis nagyon félek a mozgólépcsőn. Ha tehetem, akkor inkább elkerülöm. A mozgólépcsőn mindig rám tör a pánik, a lábaim gyökeret vernek és szinte húz le a mélység. Szerintem, ha egy "mozgólépcső-fóbiás" ember elveszti az egyensúlyát és lezuhan, akkor simán fellökhet másokat is.
2014. júl. 23. 23:15
 8/15 anonim ***** válasza:
Régen en is féltem es kapaszkodtam es közben a lépcsőt néztem mert megszedultem állandóan ha le vagy fel néztem , de mostmár en is megyek mások mellett vagy csak állok egy helyben es nem kapaszkodók. Nekem mar nem félelmetes.
2014. júl. 24. 15:05
 9/15 anonim ***** válasza:
Ugyanaz történt velem is, mint az előzővel. Majd megszokod.
2014. júl. 24. 21:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk a bal oldalon gyalogolni kellene és NEM FUTNI!!! Ez tény.
2014. júl. 24. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!